GML: Bo Beata Lazar opravljala funkcijo vršilke dolžnosti direktorja?

Čeprav smo pred kratkim pisali, da bo vodstveni položaj direktorja javnega zavoda Galerija – Muzej Lendava (GML) zasedla povsem nova oseba, pa to kot kaže, ne bo povsem tako. Jutri se bo namreč odvila 9. korespondenčna seja občinskega sveta, na kateri bodo občinski svetniki potrdili ali ovrgli novo vršilko dolžnosti direktorja, sedanjo direktorico, Beato Lazar.
Vodstvo javnega zavoda Galerije-muzeja Lendava v mestu pod Lendavskimi Goricami še kar dviguje prah. Čeprav smo pred kratkim poročali, da trenutno aktualno direktorico Beato Lazar nadaljevanje dela na vodstvenem stolčku naslednjih nekaj let ne zanima, je slednja, kot kaže, spremenila svoje načrte, saj bodo občinski svetniki na deveti korespondenčni seji odločali, ali bo ta zasedla mesto vršilke dolžnosti direktorja.

Občinski svet je na svoji 19. seji dne 1.2.2018 sprejel sklep o neizbiri kandidata za direktorja javnega zavoda Galerija-muzej Lendava, zato je potrebno zaradi nemotenega poslovanja in vodenja tega zavoda imenovati vršilca dolžnosti/vršilko dolžnosti direktorja zavoda. Župan občine je, na podlagi 9. alineje 32. člena Statuta občine Lendava skupaj s predsednikom sveta zavoda Galerija-muzej Lendava, Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja podal predlog imenovanja vršilko dolžnosti direktorja javnega zavoda Galerija-muzej Lendava in sicer Beato Lazar.

“Kandidatka Beata Lazar je dosedanja direktorica javnega zavoda GML (zadnji mandat). Ustanovitelju se zdi primerno, da se za vršilko dolžnosti imenuje dosedanja direktorica, saj je potrebno zaključiti zadeve glede poslovanja v preteklem letu (zaključni račun 2017) ter urediti tudi zaostanke na področju organizacije dela zavoda in delovnopravne zakonodaje. Župan občine je predsedniku sveta zavoda podal predlog dveh kandidatov za imenovanje vršilke dolžnosti direktorja zavoda, vendar je na podlagi mnenja predsednika sveta zavoda bila sprejeta odločitev, da se Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja v imenovanje za vršilko dolžnosti predlaga le navedena kandidatka.

Kandidatka je k imenovanju za vršilko dolžnosti podala svoje soglasje. Predlog je obravnavala Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja na svoji 27. seji dne 12.2.2018. Ob tem je komisija sprejela sklep, s katerim občinskemu svetu predlaga v obravnavo in sprejem sklep o imenovanju Beate Lazar, dosedanje direktorice zavoda za vršilko dolžnosti direktorja javnega zavoda Galerija Muzej Lendava.

Kandidatka bo funkcijo vršilke dolžnosti opravljala do imenovanja direktorja javnega zavoda GML po ponovljenem javnem razpisu, najdlje za obdobje treh mesecev. Ustanovitelj meni, da predlagana doba zadošča za pripravo in izvedbo ponovljenega javnega razpisa,” so zapisali v predlogu imenovanja.

Kakšna bo odločitev občinskega sveta, vas bomo obvestili …

 • D_Evil

  “Okoli žepa v Rit”

 • duhpreteklosti

  To ni vprašanje, to je dejstvo.

  Zaenkrat ni nobenega ustreznega kandidata, ki bi odgovarjal lokalnemu velemožu. Dokler se to ne uredi (ali pa bo ukinjen zavod oz. združen z drugim), bo dotična gospa grela sedež.

  • grozljivka

   Ja, gretje sedeža za direktrosko plačo, ljudje pa garajo cel dan za minimalno plačo! Pa kakšna je to država, ki kaj takega dovoljuje županom in njihovi klienturi? Pa še delovnopravno zakonodajo krši? Kak jo je potem lahko župan predlagal za direktorja? Kak jo lahko potemtakem občinski svetniki potrdijo? Kakšna je to farsa? Kaj je res naša demokracija na tem nivoju? Grozljivka

 • madžarka

  Od vsega začetka je bilo to tako načrtovano. Direktor ne bo vložil prijave na razpis, bo pa kandidat za v.d.
  Vse sile za to, da se izognemu Kepe Zoltiju. Mučke pa take! Če ne bomo šli na volitve in pametno volili, potem si vse to zaslužimo.

 • Napoleon Samovšečni

  Jaz se prijavim na razpis

  • A

   Imaš prav, Napoleon. Meni se tudi zdi, da pri nas gre samo za diktatorje in njihove podrepnike. Vsi drugi lahko gremo v Avstrijo posodo pomivat, tam dobre delavce še vedno cenijo.

 • Mislim

  Mislim!!!

 • županova tragikomedija

  Očitno se nekdo dela norca iz nas občanov in iz lendavske kulture!
  Sem misil, da se Lazarjeva zato ni kandidirala za direktorja, ker je bila nezadovoljna z Balažekom, ali…? Zdaj pa župan predlaga Lazarjevo za vd, ker v zadnjih petih letih “ni uredila zaostanke na področju organizacije dela zavoda in delovnopravne zakonodaje”? Halo!? Ampak če tega doslej ni uredila, potem je kršila zakone in bi jo moral župan že davno razrešiti, ne pa, da jo na novo imenuje, ali? Smo mi Lendavčani nori, ali pa je nora cela ta igra okoli imenovanja?

  • Mislim

   Lendavčani smo nori!

   • županova tragikomedija

    Ja se strinjam, nori hlapci smo. Zakaj jo zaposleni ne prijavijo? Zakaj ne prosij za pomoč sindikat? Naj direktor odgovarja, ali pa predsednik sveta zavoda, posredno, oz. v tem primeru pa tudi župan! Čeprav si naš župan vedno roke pere. Ker on se nikoli ne vpleta, ah ne… Čim bolj nas v časopisih prepričuje, da se ni vpletal, tem globje je v zadevi.

 • dolina

  Kdo je bil drugi predlagani kandidat s strani župana? Ali je to samo fantomski kandidat, kot so bili pred enim letom štirje kandidati za upravljanje stolpa in gostinske storitve na njem? Ali se je ta drugi kandidat strinjal s predlagano kandidaturo, nakar je “na podlagi mnenja predsednika sveta zavoda bila sprejeta odločitev, da se komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imanovanja v imenovanje za v.d. predlaga le navedena kandidatka”. Ali zakonodaja dovoljuje ta postopek, da predsednik sveta zavoda samostojno da mnenje? Kdo je oseba ali organ, ki je potem sprejel odločitev, da se komisiji predlaga le ta izbrana kandidatka? “Ustanovitelju se zdi primerno, da se za v.d. imenuje dosedanja direktorica” – kateri organ je ta Ustanovitelj, ki določil to primernost? Župan, občinski svet, svet zavoda, komisija za mandatna vprašan

 • kvazimagister

  Ne samo izza te farse imenovanja vd-ja, ampak izza celega cirkusa (ne)imenovanja direktorja Galerije-muzeja stoji v mraku en sam človek – naš ljubljeni veliki vodja kvazimagister, ki je kot kvazioče lendavske evropske prestolnice kulture napravil evropski svinjak tudi iz tega zavoda.