Bo Aleksander Čonda le nadaljeval s kariero? Kot kaže se vrača v Lendavo

Prvi februarski dan je Aleksander Čonda, takrat voznik ST Lendava naznanil, da se zaradi finančnih razlogov umika iz dirkaških ovalov. Včeraj, torej natančno dva meseca po slovesu se bo, kot kaže vrnil, a zaenkrat le na dirke posameznikov. Kot pravi Čonda, je uspel sanirati večino dolgov, ki si jih je nakopal zaradi ljubezni do tega športa.
Spoštovani podporniki in navijači. Kot ste lahko prebrali že predvčerajšnjim na Facebooku sem prijavljen na drugo dirko državnega prvenstva v Ljubljani. Kako je do tega prišlo ni enostavno razložiti in bom kratek. Po objavi o koncu kariere iz finančnih razlogov in odprodaji kombija in motorjev sem uspel vrniti večino dolgov. Po dirki v Krškem na katero me je povabil Žiga Kovačič kot svetovalca, sem po dirki dobil ponudbo od donatorja, da v kolikor bi si jaz želel, je pripravljen plačati najem in servise motorja za treninge in preostale štiri dirke državnega prvenstva posameznikov. Priložnost sem brez razmišljanja sprejel. Danes lahko zagotovim, da bom vozil na dirki v Ljubljani z najetim motorjem. Za končno ceno najema sta se dogovorila moj donator in lastnik motorja in mi včeraj sporočila, da je stvar urejena. In kaj naj še rečem, nekaj treningov in komaj čakam dirko v Ljubljani,” je nasmejano zaključil Sandi.

V Lendavi dve dirki. Bo nastopil tudi Čonda?

Bo. In to za ST Lendava. Vodstvo lendavskega spidvejskega društva mu je že plačalo licenčnino in zavarovanje, kot pa je sam povedal že zgoraj, mu bo najem motorja vključno s servisi plačal donator. Prva dirka, dirka posameznikov se bo v Lendavi odvila 18.6., do Lendave pa so pred njim še ena dirka in sicer v Ljubljani.

Pari in svetovne dirke?

Kot je zagotovil donator, mu bo pokril zgolj stroške dirk posameznikov, za dirke parov (v Lendavi bo ta 2.10.) in svetovna tekmovanja pa bo svojo skledo z evri moral prisloniti lendavski ST.

Foto: Tjaša Bulut