Bliža se pomurski El Clasico, napetost pred nedeljo narašča

Nedelja, ki je pred nami, bo v znamenju pomurskega nogometnega praznika. V murskosoboški fazaneriji se bosta pomerila dva največja nogometna rivala v Pomurju, murskosoboška NŠ Mura in lendavska Nafta 1903. Gre za derbi, ki se zlahka primerja z derbijem med Mariborom in ljubljansko Olimpijo in derbi, katerega ga v drugi državni ligi ni.
Drugoligaše po dveh krogih, izvedbo katerih je oviralo slabo vreme, čaka lepši vikend. Zaključno dejanje druge tretjine prvenstva bo v znamenju derbija Mure in Nafte. Organizatorji pričakujejo polne tribune, pristaši prekmurskih rivalov pa se nadejajo dobre predstave in zmage svojih ljubljencev. Murskosobočani so v ta namen dvignili ceno kart, predprodaja katerih je včeraj popoldan potekala tudi v Lendavi.

Fazanerija bo gostila spopad rivalov, vodilna Mura bo pred bučno podporo pričakala rivala iz Lendave. Nafta na lestvici 2. SNL zaseda tretje mesto in ostaja v igri za uvrstitev med najboljše slovenske klube. Čeprav Lendavčani za vodilno ekipo prvenstva zaostajajo že debelih 14 točk, razlika na lestvici ne bo štela veliko. To so Lendavčani dokazali že septembra, ko so z dvema igralcema manj prišli do velike točke.

Spomnimo: Nafta, ki je že v sedmi minuti ostala brez Leona Leušteka, je z golom Matea Monjaca povedla tri minute pred koncem polčasa, a je Mura po zaslugi Luke Bobičanca izenačila še pred odmorom. Sledila je dramatična končnica, Žiga Živko je v 71. minuti videl še drugi rumeni karton, gostje so pet minut pred koncem povedli z golom Roka Sirka. Pristaši Mure so že slavili zmago, a je v izdihljajih dvoboja udaril nekdanji muraš Leon Šeruga in poskrbel za ekstazo domačih gledalcev.

Tako lendavska Nafta 1903 kakor tudi NŠ Mura bosta nastopili v popolnim postavah. Srečanje bo tako še bolj napeto, saj kaznovanih igralcev ni, srečanje pa si bosta ogledala tudi župana Aleksander Jevšek in mag. Anton Balažek, ki sta se minulo sredo že srečala v Lendavi. Poudarila sta pomen dobrega sodelovanja na vseh ravneh in pozvala k športnemu navijanju. Vstop na stadion Fazanerija bo na dan srečanja mogoč po 13.30 uri, srečanje pa se prične ob 15.00 uri.

Glavni sodnik na srečanju bo Balažič Dejan, ob bokih pa mu bosta stala Vojska Matej in Kasapović Aleksandar. Delegat na srečanju bo Janko Turk. Pričakovanja pred srečanjem v Murski Soboti so seveda pri obeh ekipah visoka. Naj zmaga boljši, torej … Nafta 1903!