Bistričani Lendavčane na domačem terenu ugnali za nekaj točk

V športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava je včerajšnji dopoldan potekalo srečanje 8. kroga Pomurske košarkarske lige. Na parketu sta se udarila košarkarska kluba Lendava in Tropicano iz Bistrice, slast sicer tesne zmage, pa so tokrat okusili gosti.
Derbi kola med tretje in četrto uvrščenim moštvom lige se je pričel z veliko vložene energije na obeh straneh in z željo obeh moštev, da si zagotovijo dobro mesto ali sodelovanje v finalu.

“Gostje so krenili neverjetno dobro, saj so v prvi četrtini od 22 točk 18 točk zadeli z meti za tri točke, od tega igralec gostov Farkaš štiri. Domači so v drugi četrtini pričeli z agresivnejšo osebno obrambo, kar je obrodilo sadove, saj so povedli za štiri točke, ob koncu četrtine pa nekoliko popustili in gostom dovolili, da so polčas zaključili s prednostjo sedmih točk.

V drugem polčasu se je enakovredna tekma nadaljevala, sledila je prava borba, rezultat pa se bistveno ni spremenil. Vodstvo gostov je še dalje znašalo sedem točk.

V zadnji četrtini so domači z nekoliko zavzetnejšo igro poskušali rezultat spreobrniti, toda gostje so imeli svoj dan, saj so vsega skupaj zadeli na tekmi kar petnajst metov za tri točke, predvsem igralec Farkaš je zadeval iz vseh mogočih položajev ter zadel skupno deset trojk in nobenega meta za dve točki. Končni pritisk domačih se je toliko obrestoval da so rezultat znižali na le tri točke in gostom čestitali za zasluženo zmago,” je zapisal Gorazd Horvatič.

KK Lindau – ŠD Tropicano Bistrica 78:81 (14:22, 19:18, 22:22, 23:19)

Strelci KK Lindau: Dušan Frančič 25, Gorazd Horvatič 18, Sandi Horvatič 10, Dejan Zrna 10, Tomas Hozjan 7, Lucijan Sobočan 6, Oto Močnik 2.