Bioplinarna: Policija zbira obvestila in bo, kot kaže, podala kazensko ovadbo

Po tem, ko so se glavni akterji bioplinarne ECOS v Lenavi že pred časom sestali z vodstvom občine, na sestanku pa je bila prisotna policija, ki je kmalu za tem pričela z aktivnim zbiranjem obvestil, s pomočjo katerih bodo lahko na pristojno sodišče podali predlog suma storitve kaznivega dejanja.
Čeprav bi lendavska bioplinarna, srž problema, s katero upravlja podjetje ECOS iz Murske Sobote, ki se pripravlja na prisilno poravnavo, že pred časom morala opraviti sanacijo okolice, predvsem zaradi smradu, pa se to ni zgodilo. Na sestanku, ki se je že pred časom odvil v lendavski mestni hiši sta bila prisotna tudi policista, ki sta se seznanila z veliko težavo prebivalcev, smradom, za katerega je nedvomno odgovorna bioplinarna podjetja ECOS.

Policisti murskosoboške policijske uprave so tako pričeli z zbiranjem obvestil o domnevno storjenem kaznivem dejanju “Obremenjevanja in uničevanja okolja po 332. členu kazenskega zakonika.” Po zbranih obvestilih bo policija na okrožno državno tožilstvo najverjetneje podala kazensko ovadbo, če bodo ugotovljeni sumi storitve kaznivega dejanja. Če pa se sumi ne bodo izkazali, bodo policisti na tožilstvo podali le poročilo.

Zagrožena kazen se giblje v razponu od denarne kazni in do dvanajstih let zapora.