Beno Misja iz Lendave kljub lahki poškodbi osvojil 2. mesto na enem izmed najmočnejših mednarodnih turnirjev

Minuli torek se je v avstrijskem Zollfeldu odvijal mednarodni turnir v taekwon-do-ju, kjer so nastopali tekmovalci iz Avstrije, Nemčije, Italije, Hrvaške in Bolgarije. Tekmovanja se je udeležil tudi Lendavčan Beno Misja, ki sicer nastopa za italijanski klub Hwarang team.
Beno Misja iz Lendave sedaj že šesto leto zapored trenira in se ob tem zelo uspešno udejstvuje v tekmovanjih v nam sicer nekoliko manj znani borilni veščini taekwon-do. Gre za borilno veščino, ki je bila ustanovljena leta 1955 v Južni Koreji, na današnjem ozemlju Koreje pa so sicer nekakšno podobno različico trenirali že pred več kot 2000 leti.

Po tehtanju, ki je pokazalo, da ima nekoliko manj kot 80 kilogramov in je torej padel v kategorijo do 80 kilogramov, mu je žreb dodelil skupino, v kateri so bili: Daniel Stach (Nemčija), Filip Baumann (Avstrija), Domen Antunović (Hrvaška) in Florian Flacker (Avstrija). Beno večjih težav ni imel in je v svoji skupini hitro dosegel prvo mesto. Baumanna je premagal s 7:5, Antunovića z 9:4, Flackerja z 8:6 in Stacha z 10:7.

V četrtfinalu se je Misja pomeril s Hrvatom Vladovičem in ga premagal z rezultatom 10:6 ter se tako uvrstil v polfinale kjer se je pomeril z Bolgarom Ivanovom. Tukaj pa se je zapletlo. Kljub zelo nepošteni in umazani borbi (Bolgar je Misjo namreč s prepovedanim udarcem zadel v hrbtenico in mu s tem zadal lažjo poškodbo), je Lendavčan pokazal več zbranosti in z zadnjimi atomi moči, kljub bolečinam, bolgara premagal z 8:7 ter se tako uvrstil v finale.

V finalu se je Misja boril proti udeležencu olimpijskih iger in izgubil zgolj za točko

V finalu je pred Misjo bila težka naloga. V ringu ga je namreč čakal trikratni udeleženec olimpijskih iger, Nemec Luccas Kraider. Kljub bolečinam v hrbtu, se je Misja pogumno podal v boj in se mu odločno upiral. Kot je povedal Misja, je finalna borba bila res prava in poštena, ki pa jo je (s težavo) s 6:5 dobil Nemec. Slednji ima nekoliko več izkušenj, kar mu je bila še dodatna pomoč. Misja je tako osvojil 2. mesto na enem izmed najmočnejših mednarodnih turnirjev.