Beno Misja, državni prvak v taekwondoju v kategoriji do -74kg

Lendavčan Beno Misja, ki je svoja osnovnošolska ter srednješolska leta preigraval košarko in tam s svojo ekipo dosegal zavidljive rezultate, se je podal v svet borilnih veščin in že požel prve, več kot odlične rezultate. Poglejmo podrobneje …

Tudi Lendavčan Beno Misja je dokaz, da imamo v Lendavi močne in dobre športnike, tokrat tudi v novem, nam v sicer precej neznanem športu, taekwondoju. Beno, ki je sicer svoja osnovnošolska in predvsem srednješolska leta preigraval košarko, v kateri je s svojo ekipo dosegal zavidljive rezultate, se je podal v svet borilnih veščin in tudi tukaj pričel nizati več kot odlične rezultate.

S taekwondojem se Beno Misja ukvarja sedaj že četrto leto in s pomočjo trenerja Jureta Juvančiča ter pomočnika Jana Mariča je ob mnogih znojnih kapljah hitro pridobil črni pas. Za tem so seveda sledile številne borbe in vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije.

Že ta teden je v Postojni, v osnovni šoli Miroslava Vilharja potekalo državno prvenstvo, katerega se je udeležilo približno 100 borcev različnih kategorij.  Za naslov prvaka se je Beno Misja boril v kategoriji do -74kg, kjer je sodelovalo 15 borcev, razdeljenih v 3 skupine po 5.

“Po skupinskem delu z dvema zmagama in z dvema porazoma, sem se boril za uvrstitev med prvih šest z Aleksovskim. Po zmagi 15:10 je sledila nova borba proti Kovačeviču, katero sem zmagal z rezultatom 8:5 in si s tem zagotovil neposredno uvrstitev v finale.  V finalu sem se boril z Đorđevičem in po izenačeni borbi z zmago 12:11, postal članski državni prvak do -74kg,” je povedal Beno Misja in odal, da se bo v bližnji prihodnosti udeležil številnih večjih turnirjev doma in v tujini.

Tudi v uredništvu Lendavainfo.com mu želimo ogromno dobrih rezultatov!

Klik >>