Benica: Romun želel čez most, se obračal in nasedel

Voznik manjšega tovornega vozila, neuradno naj bi šlo za romunskega državljana, je, kot najkrajšo pot iz sosednje Madžarske naprej na Hrvaško izbral pot čez naselja Pince-Marof in Benica. Nekako tako ga je vodila tudi navigacijska naprava, a je na Benici zašel v težave.
Veliko voznikov, ki se iz sosednje Madžarske odpravljajo na Hrvaško čez kljun Slovenije, kot najkrajšo pot izbere prav pot čez naselji Pince-Marof, Benico in naprej do Petišovcev. Voznike ravno čez to pot vodijo tudi navigacijske naprave, katerim pa, kot je že splošno znano, ne gre slepo zaupati. Podobno se je zgodilo tudi današnje zgodnje jutro, ko je voznik manjšega tovornega vozila v naselju Benica želel prečkati most čez reko Ledavo.

Ker je most v fazi gradnje, v navigacijskih napravah pa to ni zavedeno, je voznik zaradi neuspelega obračanja zapeljal v jarek in nasedel. Na pomoč so mu priskočili domačini, ki so s traktorjem vozilo nekako uspeli izvleči, a je kljub temu to ostalo ne vozno, saj je voznik obrabil sklopko. To pa seveda ni edini primer. Spomnimo: Letošnjega marca je večji hladilnik, katerega voznik je bil prav tako romunski državljan, v naselju Pince-Marof obtičalo v ostrem zavoju, tovorno vozilo pa je grozilo, da se bo prevrnilo na stanovanjsko hišo.

FOTO: Sašo Slavic, bralec