Beltinski gasilci so se zahvalili tamkajšnjemu Domu starejših, Zdravstvenemu domu ter lekarni

Čeprav epidemija covid-19 v Sloveniji še drastično ne pojenja, so v Beltincih v reševanje tega problema bili vključeni pri Domu starejših Lendava, tamkajšnji Zdravstveni dom ter lekarna. Gasilci Gasilske zveze Beltinci so se vsem deležnikom zahvalili seveda na svoj način.
“Z vztrajnim delom jim je uspelo preprečiti, da so danes stanovalci in zaposleni doma vsi pod nadzorom in niso okuženi,” so dejali. Svoj prispevek k zdravljenju bolnikov so dali tudi zaposleni v Zdravstvenem domu Beltinci in v tamkajšnji lekarni. Gasilci Gasilske zveze Beltinci so se skupaj z občino Beltinci zahvalili osebju vseh deležnikov, za vse kar so v teh težkih časih storili za bolnike, ter jim s tem zagotovo dali moralno moč za naprej. Letos so vsi omenjeni v teh težkih časih epidemije vlagali dosti truda, bistveno več, kot je bilo poplačano finančno, z željo in prošnjo, da bodo še naprej tako dobro skrbeli za stanovalce, predvsem za starejše, ki bivajo v Domu, ne glede iz katere občine so doma.

Gasilci so se z gasilskimi vozili zbrali na dvorišču beltinskega gradu, od koder so se z modrimi utripajočimi lučmi zapeljali po beltinskih ulicah. Na najprej so se ustavili na dvorišču Doma Janka Škrabana, kjer jih je sprejel direktor doma Hugo Maučec z zaposlenimi. Zbrane sta pozdravila predsednik Gasilske zveze Beltinci Andrej Vöröš in direktor občinske uprave Občine Beltinci Borut Balažic. Direktor doma se je gasilcem za priložnostno darilo zahvalil z željo, da bi bilo prihodnje sodelovanje tako dobro, kot je bilo doslej.

Nato so se gasilci še ustavili na dvorišču Zdravstvenega doma Beltinci. Tam so se zahvali osebju in farmacevtkam v Lekarni Beltinci. Slednje sta prav tako pozdravila predsednik Gasilske zveze Beltinci in direktor občinske uprave občine Beltinci ter jim izročila priložnostno darilo. Zdravstvenemu osebju sta se zahvalila za trud, potrpežljivost, prispevek, ki ga vlagajo v teh kriznih časih, pri čemer občani in občanke Občine Beltinci ter gasilci spremljajo delo, ki pa na sploh ni lahko, in je v teh kriznih časih še bolj zahtevno kot sicer. Povsod je bil navzoč tudi poveljnik Gasilske zveze Beltinci Tadej Jerebic, ki je vodil mimohod gasilskih vozil po beltinskih ulicah. Vsem skupaj so gasilci zaželi srečno Novo leto 2021 s prošnjo, da takšno in tovrstno pomoč nudijo starejšim, ki so onemogli in nemočni in potrebujejo zdravstveno pomoč.