Beltinci z minimalno razliko premagali Nafto 1903, Bolla z rdečim kartonom

V Beltincih se je danes odvil prekmurski derbi med domačimi Beltinci in gosti iz Lendave, Nafto 1903. Ekipi sta se udarili v beltinskem Športnem parku v 29. krogu, kar je bilo tudi otvoritveno srečanje omenjenega kroga. Srečanje je bilo sicer prelomno za domače, saj je svoje zadnje srečanje (stoto v dresu rumeno-modrih) odigral vezist iz Odrancev, kapetan Patrik Raduha, ob enem pa so domači tudi dobili srečanje. Zahvalo in precej ganljiv govor mu je namenil predsednik ND Beltinci, Janez Breznik.
Okrog 1.300 gledalcev je včeraj prisostvovalo prekmurskemu derbiju in sicer dvoboj ekip Beltincev in Nafte 1903 iz Lendave. Pred samim srečanjem se je v tamkajšnjem hramu nogometa že uro in pol pred srečanjem odvil bogat spremljevalni program, h kateremu so spadala srečanja mladih upov obeh nogometnih društev in sicer selekcije selekcije U7, U9 in U11, ki so se med seboj tudi pomerile. Spomnimo: Prekmurska drugoligaša sta se nazadnje pomerila konec lanskega oktobra v Lendavi zmaga pa je takrat pripadla Nafti 1903. Sicer pa je to bil 7. skupni obračun ekip v drugi državni ligi.

Najlepšo priložnost so kot prvi domači igralci imeli v 12. minuti, ko je lep prodor do vrat Nafte 1903 zapravil Luka Marič, modro-beli pa v 3. minuti, ko je strel iz kota (neuspešno) izvedel Vedran Vinko. Domači bi skorajda povedli v 30. minuti srečanja, ko se je Erik Burai zelo dobro znašel v gneči pred vrati in zatresel vratnico. Za strel (z glavo) se je v 34. minuti odločil tudi Nermin Haljeta, a je bil domači vratar Domen Zver na pravem mestu. Ekipa Nafte si je v 38. minuti priigrala prosti strel, a je Vinko poslal žogo precej čez vrata nasprotne ekipe. V 43. minuti je Nafta 1903 vnovič izvajala strel iz kota, a je Žan Kumer prehitro skočil, pri čemer Haljeta ni prav dobro sprejel žoge. Prvi del se je zaključil z rezultatom 0:0. Posest žoge je bila enaka pri obeh ekipah, Nafta 1903 pa je bila nekoliko boljša pri strelih na gol.

Že v začetku prvega polčasa sta obe ekipi pričeli precej prodirati v nasprotna kazenska prostora, v nekaj minutah pa so domači imeli kar dva strela iz kota, a ju niso izkoristili. Sredi prvega polčasa so domači opravili dve menjavi, ko je igrišče zapustil Patrik Raduha in se, preden je zapustil igrišče, poslovil tako od publike kot tudi od soigralcev. Kmalu za tem je menjavo opravila tudi Nafta 1903 in sicer drugo zaporedno. V nadaljevanju ekipi nista prikazali posebno gledljivega nogometa, v 82. minuti so domači vnovič opravili menjavo, naslednja nevarnost za modro-bele pa se je pripetila v 85. minuti, ko se je zgodila najlepša priložnost za domače, a žoga ni zatresla mreže. Tretja menjava pri ekipi modro-belih se je odvila v 87. minuti, dve minuti kasneje pa je prišlo do simuliranja prekrška pri ekipi Nafte 1903. Rumeni karton je prejel Dániel Németh.

V 92. minuti vroča kri med nogometaši, zaradi prekrška nad Adisom Emrulijem, Gergő Bolla pa je ob tem prejel rdeči karton. V 94. minuti je prav Emruli popeljal domačo publiko v delirij z zadetkom iz prostega strela. Zelo pomembno delo je opravil Aleksandar Zeljkovič, ki je tik pred zadetkom žogo zadržal v gneči v kazenskem prostoru. Na zadnje so Beltinčani s takšnim rezultatom modro-bele premagali avgusta 2019. Glede na statistiko drugega polčasa, je Nafta 1903 bila nekoliko boljši, a žal ne dovolj učinkovit nasprotnik.