Beltinci: Napadalec na policiste že v zaporu

Spomnimo: Minulo sredo, malo pred 20. uro so policisti Policijske uprave Murska Sobota prejeli več prijav kršitev javnega reda in miru v naselju Beltinci, in sicer s strani dveh oseb, ki sta pod vplivom alkohola, med njimi tudi stari znanec policistov Pavel Oršoš.
“Ko sta policista med zbiranjem obvestil na kraju vstopila v hišo osumljenega se je slednji predhodno skril za vhodna vrata in ju napadel. Napadenima policistoma sta na pomoč priskočila še dva policista in tako je bil osumljenec obvladan in vklenjen, ter pripeljan na policijsko postajo Murska Sobota, kjer je zoper njega bilo odrejeno pridržanje. Osumljeni bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, priveden k preiskovalnemu sodniku,” je. spomnimo, naslednji dan po dogodku sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš, ki je dodala, da je med opravljanjem intervencije bilo dvoje policistov telesno poškodovanih. Najprej je namreč napadel policistko, ki je bila vodja patrulje in je prva vstopila v hišo, nato pa še njenega kolega

In tudi murskosoboško sodišče je bilo hitro in učinkovito, saj se je okrožna državna tožilka Anica Šoštarič dosegla dogovor z obtoženim in je vse šlo po hitrem postopku. Obtoženi Oršoš se je strinjal s predlogom tožilke, da v primeru priznanja storitve kaznivega dejanja, gre za zapahe za pol leta. S tem se je strinjal tudi okrožni sodnik Stanislav Jug, ki je potrdil kazen pol leta ne pogojnega zapora. Zagovornik obtoženega Alojz Draškovič iz Beltincev, ki ni bil navdušen nad omenjenim dogovorom med strankami, bo najverjetneje spisal pritožbo na višje sodišče v Mariboru, a do pravnomočnosti sodbe Oršoš ostaja v priporu.