Beltinci: Najprej kršil CPP nato napadel policista

Kar vroče je bilo minilo soboto, okrog 21.40 ure med Mursko Soboto in Beltinci, nato pa še v omenjenem kraju. Poleg plačila globe za najmanj tri cestnoprometne prekrške, čaka 41-letnika tudi kazenska ovadba.
Policisti Policijske postaje Murska Sobota so namreč med kontrolo cestnega prometa v smeri naselja Beltinci zaustavljali osebni avtomobil, ki pa na znake policistov ni zaustavil, ampak je nadaljeval z vožnjo. Policisti so vozilo zaustavili v Beltincih in izvedli postopek, med katerim se je “voznik osebnega avtomobila nedostojno vedel do policistov in v postopku ni hotel sodelovati. Skočil je iz vozila in napadel policista, ki pa mu je napad preprečil,” kot je povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Ker je voznik kazal očitne znake vinjenosti mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,12 mg/l alkohola (okoli 1,30 promila op.p.) v izdihanem zraku. “Zoper 41-letnega voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola, neupoštevanja znakov policista pri ustavljanju, ter žaljenja in neupoštevanja ukazov policista. Zoper voznika po podana kazenska ovadba za sum storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo po 300 členu KZ-1,” je dodala Suzana Rauš.