Baška 2022: Letovanja na otoku Krku se je letos udeležilo 130 otrok, 21 vodičev ter zdravstveno osebje

Letos se je izmena z območja UE Lendava na letovanje v Baško odpravila bolj sproščena, brez COVID-19 ukrepov. Letovanja na otoku Krku se je udeležilo 130 otrok, 21 vodičev ter zdravstveno osebje. Društvo za napredek kulture je otrokom, gibalno in telesno oviranim ter iz družin šibkih socialnih razmer omogočilo nepozabno morsko doživetje. Letovanja so se udeležili letovanja kot prva izmena, v času od 1.7. – 11.7.2022.
“Domov smo prispeli polni spominov, novih prijateljstev in nasmehov. Kljub vsakodnevnem obiskovanju plaže, smo dnevne rutine presekali z vodnimi igrami, organizacijo športnega dopoldneva, različnimi večernimi tematskimi zabavami ali obiskom mesta. Športni dopoldan je zaznamovala odbojka, priljubljena igra med dvema ognjema, vlečenje vrvi in poligon. Otroški spomini na letovanje so seveda neprecenljivi,” sta za naš spletni medij uvodoma dejali Rimonda Vöröš in Andreja Havoj, vodji letovanja.

Letošnje dopustovanje je zaznamovala tudi nagradna pica, ki so si jo prislužile punce, ki so vsakodnevno temeljito pospravile spalni prostor. Za zdravje prisotnih je skrbela odlična zdravniška ekipa, zdravnik Rok in medicinska sestra Sonja, ki sta nenehno bdela nad nami. Občasno so si privoščili tudi kakšen pomfri ali kos pice, sladoled pa je bil seveda del vsakodnevnega menija.

“Razen plavanja in potapljanja, smo dneve na plaži preživljali tudi na supu. Žal, vremenske razmere niso dopuščale izleta z ladjico, saj je več dni bilo vetrovno in razburkano morje, smo pa se odpravili na tradicionalni pohod do cerkvice, od koder je razgled neverjeten. Za konec smo se še odpravili po nakupih za naše najdražje, pojedli zadnji sladoled, pomahali morju in rekli: ‘Do naslednjega leta!’,” sta še dejali Rimonda in Andreja.

Letošnja ekonomska cena letovanja je znašala 390 evrov, od katerih je ZZZS otrokom z napotnico kril 283,30 evrov. Starši otrok z napotnico so torej k ceni prispevali 106,70 evra. Na letovanje so se lahko prijavili tudi otroci, ki niso izpolnjevali navedenih pogojev. V tem primeru starši za letovanje svojega otroka krijejo polno ekonomsko ceno letovanja. “Zahvalili bi se radi našim sponzorjem, podjetjem Artex, d.o.o., Varis Lendava d.o.o. ter Lek farmacevtska družba d.d. 130-krat hvala za pomoč pri organizaciji in izvedbi zdravstvenega letovanja,” so zaključili.