Badminton: Zmaga Čakovca na pokalu Lendave 2018

Lendavski badmintonski klub je v minulih dneh organiziral letošnji pokal Lendave, katerega so se na povabilo poleg domačih udeležili še tekmovalci iz dveh držav. Najboljši so bili Čakovčani, ki so se v finalnem obračunu pomerili z Lendavčani.
Zanimivega turnirja v badmintonu, pokal Lendave 2018, so se poleg Lendavčanov, povabilu odzvali tekmovalci iz Češke (Praga) in Hrvaške. Svoje moči so tako merili tekmovalci treh držav, ki so skupno sestavili 5 ekip. Loparje je v roki držalo 21 tekmovalcev, ti pa so se merili v ekipnih dvobojih, kjer so odigrali moške dvojice (1), ženske dvojice (1) in mešane dvojice (2) v vsakem dvoboju.

Zmago na turnirju so si po zanimivih tekmah priborili Čakovčani, ki so finalu premagala moštvo Lendave 1, tretje mesto pa je osvojila ekipa Lendave 2. Za ekipe lendavskega badmintonskega kluba so nastopili: Saša Pahor, Sašo Kranjc, Dejan Stajnko. Za ekipo Lendave 2 so nastopili: Robi Doler, Borut Kuprivec in Bojan Sekereš.

Tija odlična na Madžarskem

Na sosednjem madžarskem, natančneje v tamkajšnjem Bagodu, je potekal badmintonski turnir “Fekete Istvan kupa 2018-2019” v disciplini posamezno. Udeležili so se ga tudi mladi člani badmintonskega kluba Mladost Lendava, ki so se domov vrnili z odličnimi rezultati. Na omenjenem turnirju je najbolj blestela Tija Horvat, ki je v svoji kategoriji osvojila 1. mesto.

Lendavčani U-11: Lars Šimon, Domen Kocon Lapajne, Tija Horvat, Tatjana Jablanovec – skupaj je nastopilo 10 dečkov in 16 deklet
Lendavčani U-13: Hana Oletić, Timotej Jablanovec – skupaj je nastopilo 12 dečkov in 14 deklet.

Uvrstitve Lendavčanov:

U-11:
Lars Šimon in Domen Kocon Lapajne: 5.- 6. mesto
Tija Horvat: 1. mesto

U-13:
Hana Oletić: 4. mesto
Timotej Jablanovec: 3. mesto