Badminton, lokostrelstvo in strelstvo

Minuli vikend je bil za športnike iz našega območja precej pester. Lendavčani so bili tako uspešni pri v badmintonu, lokostrelstvu in strelstvu. Podrobneje v članku spodaj.
Badminton:

Konec tedna so se mladi lendavski badmintonisti udejstvovali na dveh prizoriščih; v naši bližini v hrvaškem Čakovcu se je odvil 9. mednarodni turnir Čakovec Croatia Osiguranje Youth International 2017, na katerem je sodelovalo več kot 80 mladih iz treh držav, ki so nastopili v kategorijah do 11, 13, 15 in do 17 let. Od naših članov se je najbolje odrezal Vid Lebar, ki je skupaj s Hrvatom Lovrom Matovino zmagal med dvojicami v U11; pri dekletih sta drugo mesto osvojili Tija Horvat in Kaja Litrop. Kaja je bila tretja med posameznicami v U11.

V nemškem Friedrichshafnu pa je potekal tradicionalni mednarodni turnir Bodensee-Jugend-Turnier 2017, na katerem so lendavčani prav tako dosegli lepe rezultate; Iva Koša je v U11 bila druga v dvojicah skupaj z Nemko Maro Hafner, posamično je Iva osvojila 5. do 8. mesto. Pri fantih se je Nikita Pešehonov prav tako uvrstil od 5. do 8. mesta. V U13 je Nika Bedič v dvojicah skupaj z Nemko Liso Mörschel bila tretja, posamično pa je osvojila 5. do 8. mesto.

Strelstvo:

Minulo nedeljo se je na madžarskem v naselju Gellenháza odvijalo 3. kolo mednarodne malokalibrske lige, katerega se je udeležilo skupaj 32 strelcev iz Slovenije in Madžarske, kar je 8 ekip.

Prvo mesto je z veliko premočjo zasedla Nagykanizsa (801 krog), sledila pa sta ji dve slovenski ekipi SD Jezero Dobrovnik (727 krogov) in ŠSK COAL Petišovci (722 krogov).

Lokostrelstvo:

Minulo soboto sta se dva člana LK Lendava udeležila tekme za slovenski AH pokal v Gornjem Gradu. Gre za tekmovanje arrowhead 12+12. “Takšnih tekem smo se do sedaj udeleževali bolj malo, vendar se bo to spremenilo, saj gre tudi tukaj za slovenski pokal,” so sporočili iz LK Lendava.

Skupaj je tekmovalo 87 tekmovalcev iz 29 klubov iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije. V instinktivnem loku ki je letos prvič uradno dovoljen slog v tej disciplini (do sedaj v arrowheadu namreč instinktivni lok ni bil dovoljen) je zmagal Kristijan Horvat z rezultatom 208 krogov.

Razen Horvata je tekmoval tudi Bojan Štuhec, ki je med veterani s sestavljenim lokom dosegel 4. mesto z rezultatom 281 krogov.