Badminton: Lendavčan Iztok Utroša državni prvak v Švici

Lendavčan Iztok Utroša je zadnje dve leti glavni trener in igralec v enem od vodilnih badmintonskih klubov v Švici “Badminton klub Uzwil,” ki s člansko ekipo nastopa v 1. švicarski badmintonski ligi. Pred tem je Utroša v klubu nastopal le kot igralec v ligi.
Lendavčan Iztok Utroša je minuli vikend kot igralec in trener, s klubom BC Uzwil postal klubski državni prvak Švice v badmintonu. Po rednem delu 1. državne švicarske badmintonske lige je BC Uzwil zasedel tretje mesto in se s tem uvrstil v play off v katerem so nastopile štiri prvouvrščene ekipe rednega dela prvenstva. Tam je v polfinalu v dveh tekmah z rezultatom 9:7 izločil ekipo Union Tafers-Fribourg.

Za tem sta bili odigrani obe finalni tekmi za naslov državnega prvaka Švice, kjer sta se pomerili zmagovalni ekipi polfinala: BC Uzwil in Team Argovia. V soboto je na domačem igrišču BC Uzwil z rezultatom 5:3 premagal ekipo Team Argovia, ki je bila zmagovalka lige v rednem delu tekmovanja. Utroša je v tekmi posamezno z rezultatom 2:0 (21:8, 21:16) premagal Joela Königa in s tem prispeval odločilno točko k zmagi svoje ekipe.

V nedeljski povratni finalni tekmi v gosteh je ta bila prekinjena pri rezultatu 3:3, saj je s tem že bila dosežena skupna zmaga, ki je v preostalih tekmah nasprotna ekipa več ne bi mogla obrniti v svojo korist. Tako je skupni rezultat finalne tekme za naslov državnega prvaka med BC Uzwil – Team Argovia bil 8:6. Tudi v povratni tekmi je Iztok premagal istega nasprotnika z rezultatom 2:0 (21:11, 21:11).

Iztok Utroša je sicer z ekipo BC Uzwil leta 2014 in 2015 že osvojil naslov državnega prvaka Švice kot igralec, tokrat pa prvič v dvojni vlogi, kot igralec in trener zmagovalne ekipe.

Spomnimo: Utroša povsem profesionalno športno pot v Švici začel leta 2016

2. maja leta 2016 je Iztok Utroša javnost obvestil, da bo svojo profesionalno športno pot nadaljeval v Švici, o čemer smo takrat poročali tudi na našem spletnem portalu. Do takrat je slednji že štiri leta igral za omenjeni švicarski badmintonski klub, od takrat pa tudi profesionalno. Utroša je takrat odhod v Švico pojasnil tako: “Ker so v Sloveniji pogoji za profesionalno ukvarjanje z badmintonom zelo omejeni, bom svojo profesionalno badmintonsko pot nadaljeval v Švici.” Utroša je sicer kljub odhodu v Švico ostal član Badmintonskega kluba Mladost Lendava, katerega član je ves čas od njegovih prvih badmintonskih korakov.