Badminton: Dvojna zmaga Lendavčana

Minulo soboto je BK Mladost iz Lendave organiziral 2. turnir do 13 let, na katerem se je odlično odrezal Anel Hac Györköš, ki je zmagal tako posamično kot v mešanih dvojicah. Kolajno sta osvojila tudi Dorian Hranilovič in Nika Bedič.

Minulo soboto je BK Mladost iz Lendave organiziral 2. turnir do 13 let, katerega se je udeležilo 29 fantov in 20 deklet iz 11 slovenskih klubov.

V starostni kategoriji do 13 let so pričeli z igrami posamezno, kjer je 29 fantov tekmovalo v 6 skupinah, pri dekletih so tekme potekale v 4 skupinah po 5 igralk. Po dva najboljša igralca iz vsake skupine sta napredovala v zaključne boje.

Pri fantih je suvereno zmagal domačin Anel Hac Györköš (BK Mladost Lendava), ki je v finalu slavil proti Kevinu Linu Lenarčiču (BK Medvode) z rezultatom 21:11, 21:19. Tretje mesto je zasedel Žiga Podgoršek (BK Medvode).

Pri dekletih je slavila Špela Alič (BK Olimpija), ki je v finalu ugnala Anjo Jordan (BK Ljubljana) z rezultatom 21:4, 21:11. Tretje mesto je pripadlo Lini Pipan (BK Medvode).

Vzporedno s tekmami so potekali tudi dvoboji mešanih dvojic, kjer je bilo tokrat prijavljenih 13 mešanih dvojic. Zlato medaljo sta si prislužila oba zlata v igrah posamezno – Anel Hac Györköš in Špela Alič (BK Mladost/BK Olimpija). Srebrno medaljo sta si priigrala Kevin Lin Lenarčič in Lina Pipan (BK Medvode/BK Medvode), bronasto pa po napetem dvoboju z rezultatom 21:17 in 22:20, domačina Dorian Hranilovič in Nika Bedič (BK Mladost Lendava).

badminton00[1]

badminton02[1]

BK Mladost