Avstrijcem nasuli kar devet zadetkov

Modro-bela enajsterica se je v tokratnem prijateljskem obračunu pomerila z nasprotnikom, petoligašem iz Avstrije. Modro-beli so nasprotniku kar devetkrat zatresli mrežo, srečanje pa se je tokrat odvilo na stadionu v Športnem parku.

Lepo in sončno vreme je na sedeže stadiona privabilo kakih 100 nogometa željnih gledalcev, ki so spremljali prijateljsko pripravljalno srečanje modro-belih. Ti so se pomerili proti petoligašu Sv Hof iz Avstrije in srečanje, pričakovano, dobili z 9:0. Tokrat je v prvi enajsterici nastopial nova okrepitev modro-bele čete, Marciuš, ki je bil nerešljiva uganka za gostujoče obrambne igralce.

Od prvega sodniškega piska pa do prvega zadetka ni minilo dolgo, le dobrih pet minut, ko je uspešen bil Novinić. Zadetek je dosegel po lepi podaji Dodleka z desne strani. Naslednji zadetek se je zgodil že osem minut kasneje, za katerega je po domiselni akciji poskrbel Vinko. Tudi za zadetek za 3:0 ni bilo potrebno čakati dolgo. Le tri minute kasneje je bil uspešen Monjac, ki je zadetek dosegel z desne. Po strelu Marciuša in odbiti žogi od desne stative je žogo v mrežo pospravil Maleševič v 18. minuti. Sledila je igra na sredini igrišča, do 37. minute, ko je izid, po samostojnem prodoru, znova zvišal Monjac. Končni izid polčasa, 6:0,  je v 44. minuti postavil Vinko, po izigrani obrambi gostov.

V drugem polčasu je zadetek padel še hitreje kot v prvem. Že po dveh minutah igre je v mrežo gostov žogo, po podaji Čehovskega, pognal Zelko (7:0). V nadaljevanju so tudi gostje prvič nevarno zapretili in sicer v 48. minuti, vendar je vratar Valentič dobro posredoval in preprečil žogi pot v mrežo. V gneči pred vrati je iz obrata v 62. minuti kot naslednji, za 8:0 zadel še Čehovski. Domači trener Đurič, vidno zadovoljen z visokim izidom, je priložnost za tem dal tudi ostalim igralcem. Golijado domačih je v Športnem parku zaključil Zagorec. Žoga je po udarcu končala v levem gornjem kotu gostujočih vrat, pravi “eurogol” pa je bil tudi zadnji zadetek domačih.

Sledila je izjemna priložnosti gostov v 76. minuti, a je mladi vratar Lőrinc, ki je zamenjal Valentiča, bil na pravem mestu. Edini zadetek, ki je bil tudi končni rezultat srečanja, so gostje dosegli tri minute pred koncem tekme iz dobro izvedenega prostega strela z kakih 18. metrov (9:1). Žoga je končala v levem spodnjem kotu vrat domačih, zadetek pa je prispeval Pfeifer Bojan.  Srečanje je sodil Robert Horvat st. iz Dolge vasi, ki je na srečanju pokazal tri rumene kartone.

Nafta 1903 – Sv Hof (Avstrija) 9:1 (6:0)