Atletski stadion ob DOŠ I Lendava bo rekonstruiran in prenovljen, Lendavo obiskal predsednik atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar

Včeraj se je v Lendavi mudil predsednik atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar. Uvodoma se je srečal z lendavskim županom Janezom Magyarjem, v spremstvu profesorja športne vzgoje na Dvojezični srednji šoli Lendava Attilo Horváthom in podžupanom Občine Lendava Ivanom Koncutom, prav tako nekdanjim učiteljem športne vzgoje, pa se je sprehodil po atletskem stadionu pri DOŠ I Lendava ter prisluhnil željam po rekonstrukciji in prenovi in zagotovil, da bo do prenove in rekonstrukcije prišlo v dobrem letu.
Predsednik atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar se je včeraj mudil v Lendavi na povabilo lendavskega župana Janeza Magyarja in predsednika atletskega kluba Lendava Attilo Horvátha. Tema obiska so bili pogovori o prenovi in rekonstrukciji atletskega stadiona ob DOŠ I Lendava, ki je bil zgrajen pred dobrimi 11 leti in ki ima že od vsega začetka določene napake, ki pa jih sicer nikoli niso javno izpostavljali. Te napake bo potrebno odpraviti, urediti nekaj novih pripadajočih objektov, želja je ogrevana travnata površina, saj je obstoječa že obrabljena, pa tudi razširitev stez, da bi ta bila 6-vrstna kar pomeni, edina takšna v tem koncu države. Želja so tudi sanitarije pa manjša montažna tribuna.

“Danes smo obiskali obe atletski stezi v Lendavi, torej tisto pri Dvojezični srednji šoli in pri DOŠ 1 Lendava. Pri županu smo imeli zelo konstruktiven pogovor, prisoten je bil tudi podžupan, pristojen za šport. V kratkem roku, torej že letos v poletnem času, bomo nabavili vse premičnine, ki jih potrebujemo za izvajanje treningov in malih tekmovanj, to so, ovire, sanitarije, montažno hišico za pospravljanje stvari, … Že letos bomo pristopili k izdelavi objektov, da bi ta stadion postal 6-stezni. To pomeni, da bo Lendava v vzhodnem delu države edina, ki bo imela 6-stezno 400 metrsko progo. To pomeni izvedbo vseh relavantnih tekem v tem delu Slovenije. Projekti bi lahko bili predvidoma narejeni letos, drugo leto pa lahko sledi izvedba. Sam bom dal besedo, da se bom potrudil pri Olimpijskem komiteju in Fundaciji za šport, da gremo v ta projekt ob sofinanciranju iz Ljubljane, svoj del bo pristavila tudi Občina,” je dejal Dobnikar.

Posebnih posodobitev pa na stezi pri DSŠ Lendava ne bo, bo pa tista steza komplementarna s stadionom ob osnovni šoli 1. Dopolnjen bo lahko le v smislu opreme, med tem, ko kakšnih večjih posegov ne bo. “Skušal se bom sestati s predsednikom Nogometne zveze Slovenije, Radenkom Mijatovićem in se dogovoriti o zamenjavi umetne trave. Potrebno je delovati z roko v roki, saj si športi med seboj ne smejo konkurirati. Najprej je potrebno popraviti napake, ki so nastale že pri gradnji, da jih ne bomo odpravljali eno po eno, temveč da jih rešimo celovito. To pomeni za nadaljnjih 30-40 let. Gre za napake, ki niso povezane z denarjem. Denar je bil potrošen, a ne funkcionalno. Ne bomo gledali nazaj, potrebno je gledati naprej, župan je to razumel in sem prepričan da se z malimi sredstvi da narediti veliko in Lendava lahko postane regijski center, ki bo gostil lepa tekmovanja,” je zaključil predsednik atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar.