Aprilski vlomi na območju Doline pri Lendavi in Pinc: Vlamljal en storilec

Na našem območju so policisti v minulem letu uspešno preiskali več kaznivih dejanj, ki so se nanašala na vlome na območju naselij Dolina pri Lendavi in Pince. Policija je na sled stopila enemu storilcu, neuradno domačinu, raziskan pa je bil tudi vlom v Črenšovcih, kjer sta neznanca emd drugim poškodovala tudi različne predmete na nogometnem igrišču.
Lendavski policisti so v mesecu aprilu 2020 obravnavali več vlomov v vikende na območju Doline pri Lendavi in Pinc, pri čemer je bilo prijavljenih 7 različnih kaznivih dejanj. Preostali oškodovanci so od pregona storilcev odstopili. Na podlagi zbranih dokazov je bil v mesecu decembru 2020 identificiran storilec. Zoper njega bodo podane kazenske ovadbe za storitev petih kaznivih dejanj tatvin, enega kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in enega kaznivega dejanja poskusa velike tatvine.

V mesecu decembru 2020 so lendavski policisti v Črenšovcih obravnavali vlom, kjer je bila odtujena računalniška oprema in poškodovanje različnih predmetov na nogometnem igrišču. Ob dobrem sodelovanju z lokalno skupnostjo so policisti ugotovili storilca obeh kaznivih dejanj in jima zasegli odtujene predmete, ki so bili vrnjeni oškodovancem. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje velike tatvine in kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.