Anton Balažek (vnovič) zasedel mesto podpredsednika DeSUS-a

Karl Erjavec se po dobrih desetih mesecih umika iz političnega življenja vrača na čelo stranke upokojencev. Na izrednem volilnem kongresu je prejel 146 glasov, njegov protikandidat Srečko Felix Krope pa 71. Podpredsednik je postal nekdanji lendavski župan mag. Anton Balažek (123 glasov), podpredsednica pa Brigita Čokl (95. glasov).
Na izrednem volilnem kongresu je bil za novega predsednika stranke upokojencev znova izvoljen Karl Erjavec, sicer dolgoletni predsednik DeSUS, ki mu je januarja stolček spodnesla tedanja kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. A ta se je zaradi afer kmalu morala posloviti s položaja. Po dobrih desetih mesecih odsotnosti iz politike se Erjavec vrača. Prejel je 146 glasov, njegov tekmec Srečko Felix Krope pa 71. Kongres je za podpredsednike izvolil Ireno Majcen, Antona Balažka in Brigito Čokl.

DeSUS je izredni volilni kongres zaključil minulo soboto, ta pa je, zaradi epidemije novega koronavirusa, potekal dopisno. Začel se je 20. novembra, delegati pa so za individualne funkcije glasovali od 27. novembra do 1. decembra. Volilni material z glasovnicami so poslali 231 delegatom. Pomurski poslanec Franc Jurša priznava, da so pritiski iz ene in druge strani vse večji “Pritiski so ogromni. Mislim, da nekaj takega v zgodovini mojega poslanstva še nisem doživel.”