Alkohol botroval verižnemu trčenju na pomurski avtocesti; V Ljutomeru voznica zaradi neprevidnosti trčila v peški

Pomurski policisti so včerajšnji dan obravnavali verižno trčenje na pomurski avtocesti, kateremu je botroval alkohol, v Ljutomeru pa je voznica zaradi neprevidnosti trčila v dve starejši peški. Ti sta potrebovali zdravniško pomoč.
Nalet treh vozil

Včeraj, 6.1.2019 malo po polnoči je na avtocesti, pred cestninsko postajo v Dragotincih v smeri Maribora prišlo do naleta treh vozil. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 38-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v osebni avtomobil državljana Romunije, ki je vozil pred njo. Slednje vozilo pa je nato odbilo še v osebni avtomobil državljana Italije, ki je vozil kot prvi v koloni.

Preizkus alkoholiziranosti pri voznici osebnega avtomobila je pokazal 0,65 mg/l alkohola. Zoper voznico bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Voznica trčila v peški

Včeraj, malo po 14. uri je voznica osebnega avtomobila v Ljutomeru trčila v peški. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 60 – letna voznica ob zavijanju desno zapeljala na levo polovico vozišča in s sprednjim levim delom vozila trčila v peški, ki sta hodili ob levem robu vozišča proti njej. Ena od pešk je uporabljala medicinski pripomoček – hojico. 84- in 86- letna peška sta bili z reševalnim vozilom odpeljani v SB M. Sobota, kjer je bilo ugotovljeno, da je bila ena huje in ena lahko telesno poškodovana.

Zoper voznico bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.