Alkohol botroval verižnemu trčenju na pomurski avtocesti; V Ljutomeru voznica zaradi neprevidnosti trčila v peški

Pomurski policisti so včerajšnji dan obravnavali verižno trčenje na pomurski avtocesti, kateremu je botroval alkohol, v Ljutomeru pa je voznica zaradi neprevidnosti trčila v dve starejši peški. Ti sta potrebovali zdravniško pomoč.
Nalet treh vozil

Včeraj, 6.1.2019 malo po polnoči je na avtocesti, pred cestninsko postajo v Dragotincih v smeri Maribora prišlo do naleta treh vozil. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 38-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v osebni avtomobil državljana Romunije, ki je vozil pred njo. Slednje vozilo pa je nato odbilo še v osebni avtomobil državljana Italije, ki je vozil kot prvi v koloni.

Preizkus alkoholiziranosti pri voznici osebnega avtomobila je pokazal 0,65 mg/l alkohola. Zoper voznico bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Voznica trčila v peški

Včeraj, malo po 14. uri je voznica osebnega avtomobila v Ljutomeru trčila v peški. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 60 – letna voznica ob zavijanju desno zapeljala na levo polovico vozišča in s sprednjim levim delom vozila trčila v peški, ki sta hodili ob levem robu vozišča proti njej. Ena od pešk je uporabljala medicinski pripomoček – hojico. 84- in 86- letna peška sta bili z reševalnim vozilom odpeljani v SB M. Sobota, kjer je bilo ugotovljeno, da je bila ena huje in ena lahko telesno poškodovana.

Zoper voznico bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Klik >>