Ali tudi vas današnjo večer bega svetloba v daljavi?

Kar nekaj bralcev se je današnji večer obrnilo na naše uredništvo, skupni imenovalec vprašanj pa je bila neobičajna svetloba v daljavi, ki si je niso vedli razložiti. Več klicev je bilo predvsem iz gričevnatega predela občine Lendava, svetloba pa je begala tudi sprehajalce. Iz samega mesta omenjena svetloba sicer ni vidna.
Kar nekaj klicev smo današnji večer prejeli s strani naših bralcev, vsi pa so podobno opisovali svetlobo iz daljave. Mnogi so sumili na požar, spet drugi na sončni zahod, morda na srečanje s kakšnim planetom, ali celo na neznane leteče predmete. Predvsem iz gričevnatega predela občine Lendava smo prejeli kar nekaj fotografij, pa tudi iz območja občine Črenšovci ter nekaj iz mesta Lendava. Občanom in vsem, ki vas omenjena svetloba bega, lahko sporočimo, da gre za svetlobo ki prihaja iz Velike Polane, natančneje iz tamkajšnjega novega rastlinjaka podjetja Paradajz iz Renkovcev. V omenjenem novem rastlinjaku namreč testirajo, ali bi z dodatnim osvetljevanjem in podaljševanjem dneva v zimskem času lahko vzrejali paradižnik.

Iz podjetja Paradajz sporočajo, da je šlo za enkratni dogodek, ko se je testiral sistem za zatemnjevanje rastlinjaka (testiranje zatemnjevalnih zaves). Do osvetljevanja, takšnega kot na fotografijah, v bodoče ne bo prihajalo. Rastlinjaki so uspešno prestali postopek presoje vplivov na okolje, glede svetlobnega onesnaževanja.