Aktivnosti Lions kluba Lendava v letošnjem letu

Lions klub Lendava deluje že 11 let, podmladek, Leo klub pa 6 let. V obeh klubih deluje 28 Lionov in 13 Leotov. Lions klub Lendava ima sedež v Termah Lendava. V običajnih razmerah se člani dobivajo vsak prvi četrtek v mesecu. V letošnjem letu so člani lendavskega Lions in Leo kluba izvedli številne dobrodelne akcije in prireditve, s katerimi so pomagali pomoči potrebnim.
Plakat miru

Lions klub Lendava vse od leta 2011 organizira sodelovanje učencev šol iz območja upravne enote Lendava na mednarodnem likovnem natečaju “Plakat miru.” Letos je sodelovalo pet šol (DOŠ I Lendava, DOŠ II Lendava, OŠ Turnišče, OŠ Črenšovci in OŠ Velika Polana). “Namen likovnega natečaja je spodbuditi otroke k razmišljanju o miru, prijateljstvu, sožitju, strpnosti, sreči in ljubezni. Svoja razmišljanja otroci z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela in letos se je pet najboljših del med njimi uvrstilo na državno razstavo, kjer izbirajo najboljša dela, ki jih pošljejo na mednarodni nivo tekmovanja,” je dejal predsednik Lions kluba Lendava, dr. Matej Zadravec. V okviru prireditve »Plakat miru« je Lions klub Lendava doniral zbrana sredstva v obliki šolskih potrebščin vsem sodelujočim šolam na likovnem natečaju in tako razdelil večjo količino likovnih potrebščin otokom, ki se bodo (upajmo) že kmalu vrnili v šolske klopi.

Podarjamo glasbo, ples in nasmeh

Tradicionalna dobrodelna prireditev Podarjamo glasbo, ples in nasmeh, katere namen je zbiranje sredstev za šolske in vrtčevske otroke iz Upravne enote Lendava, bo izvedena v letu 2021, ki bo združila vse od starejših do mlajših, ki bodo sodelovali v bogatem glasbeno-plesnem programu te prireditve. Prireditve letos žal zaradi vsem poznane epidemiološke situacije ne bo. Lions Klub Lendava sicer pripravlja dobrodelno prireditev za pomoč trem otrokom iz okolice Upravne enote Lendava, ki zaradi prirojenih težav rabijo dolgoročno pomoč pri razvoju in specifične operativne posege v tujini, pri katerih še posebej pomagajo dodatne terapije, ki otrokom zagotovijo hitrejši razvoj.

Dobrodelni bowling turnir

Vsakoletni dobrodelni bowling turnir bo Lions kluba Lendava izvedel v začetku 2021, kjer na turnirju tekmujejo ekipe člani lendavskega Lions kluba in Leo kluba, člani ostalih Lions klubov iz Pomurja, turnirja pa se v velikem številu udeležijo tudi predstavniki podjetij in ustanov iz Lendave in okolice. “Člani LK Lendava podpirajo z donacijo akcijo Leo kluba, ki vsako leto decembra kot tudi sedaj v 2020 še posebej obdari otroke iz najbolj socialno ogroženih družin. Vabimo vse ljudi dobrega srca, da se nam pridružijo v naših akcijah in nam pomagajo, da lahko pomagamo tistim, ki si sami ne morejo. V sodelovanju vseh pomurskih Lions klubov vidimo priložnost, da z našim aktivnim sodelovanjem pomagamo bolj povezano, organizirano in učinkovito,” je zaključil Zadravec.