Afera z mesom: Svet za varno hrano: “slovenski potrošniki niso bili ogroženi,” oglasili so se tudi iz podjetja ZOK d.o.o.

Člani sveta za varno hrano so po besedah kmetijske ministrice Aleksandre Pivec ugotovili, da v aferi s poljskim mesom zdravje slovenskega potrošnika v nobenem primeru ni bilo ogroženo. Včeraj zvečer so se med drugim oglasili tudi iz lendavskega podjetja ZOK d.o.o. in poudarili, da jim je dobavitelj mesa za kebab zagotovil, da razloga za skrb ni.
“Čutimo se dolžni, da se oglasimo v zvezi z neljubimi dogodki, vezanimi posredno tudi na naše podjetje. Tudi mi smo, kot mnogi, kupci mesa za pripravo kebaba pri podjetju Alebon d.o.o. V kontaktu z navedenim podjetjem smo že odkar smo izvedeli za sporno pošiljko mesa iz Poljske, vendar so nam zatrdili, da razloga za skrb ni saj imamo v naši ponudbi samo puranje-goveji kebab.

Včeraj, ko je podjetje Alebon d.o.o. pridobilo vse dokončne rezultate analiz mesa, so nas obvestili, da naj že zaradi preventivnih razlogov prenehamo s prodajo mesa, kar smo tudi storili. Med drugim so k nam tudi prišli predstavniki omenjenega podjetja in iz preventivnih razlogov umaknili eno “glavo” puranje-govejega mesa. S prodajo sedaj nadaljujemo nemoteno.

Obžalujemo, da smo tudi mi na nek način del te zgodbe in upamo, da v prihodnje ne bo prihajalo do takšnih dogodkov,” so sporočili iz podjetja ZOK d.o.o., ki je lastnik okrepčevalnice “9 do 10” na mlinski ulici 5 v Lendavi. Ob tem velja pripisati še, da tudi obrat “Domača pekarna” na Trgu ljudske pravice v Lendavi prodaja meso enakega dobavitelja.

Generalni direktor uprave za varno hrano Janez Posedi je povedal, da bodo rezultati vzorcev, ki so jih vzeli minuli teden in še niso znani, znani do konca tedna. Doslej že obdelani vzorci so vsi skladni, razen vzorca mesa za kebab, v katerem so našli prisotnost salmonele in ostankov zdravila ketoprofen. A koncentracija je bila pod mejo, ki je spoznana za škodljivo, je dodal Hribar.