92 kilometrov: Tekač Bogomir Dolenc bo za Gibkove kilometre v soboto tekel iz Poljčan v Lendavo!

Tudi prihajajočo soboto bo športno društvo Gibko iz Lendave organiziralo športne dejavnosti za vse generacije. Po tem, ko so na zadnje kolesarili, prihajajočo soboto organizirajo tek, vnovič v sklopu projekta “Gibko zbira kilometre za dobro počutje in brezplačne počitnice otrok”. Projektu se je pridružil tudi tekač Bogomir Dolenc, ki bo iz Poljčan tekel v Lendavo!
Konec marca je športno društvo Gibko pri DOŠ I Lendava organiziralo dogodek “koliko kilometrov Lendava prekolesari v enem dnevu,” prihajajočo soboto pa se bomo občani lahko preizkusili v teku. Omenjeno športno društvo namreč organizira naslednji športni dogodek v sklopu projekta “Gibko zbira kilometre za dobro počutje in brezplačne počitnice otrok”. Namen projekta in z njim povezanih dogodkov je motivirati ljudi, da se ponovno začnejo gibati, saj je epidemija pustila posledice tako na fizičnem kot na duševnem stanju ljudi.

“Prihajajočo soboto bomo poskusili preteči čim več kilometrov v enem dnevu. Vsak kilometer šteje! Z nami bo tekel tudi tekač Bogomir Dolenc, ki bo v Lendavo pritekel iz svojega kraja Poljčane. Na njegovi poti se mu lahko pridružite in del poti pretečete z njim,” so sporočili iz športnega društva Gibko. Bogomir bo iz poljčan krenil okrog 5:45, v Lendavi pa ga bomo pričakali okrog pol štirih popoldan. “Gibkojevci vas bomo na asfaltnem igrišču, ob DOŠ I Lendava (kontrolna točka), čakali med 9. in 18. uro,” so sporočili.

“S športnim društvom Gibko sodelujemo že dlje časa. Pomagali so mi pri organizaciji dogodka 42 maratonov, ko smo tekli na atletskem stadionu v Lendavi, pomagali so mi, ko sem tekel okrog Slovenije, namreč takrat so nas pričakali in nas pogostili. Lendava ve, kaj pomeni stopiti skupaj in pomagati. Tokrat bom s športno gesto pomoč vrnil in sodeloval tudi predvsem iz razloga, da gre za dobrodelno zadevo. S svojim prihodom bom, upam, lahko vzpodbudil Lendavčane in ostale, da v tem dnevu odtečejo kolikor zmorejo oz. kolikor lahko in da pridejo vzpodbudit ekipo ter donirat kakšen evro za ta projekt,” je dejal Dolenc.

Kot je za naš spletni portal dejal Dolenc, bo tekel okrog 10 kilometrov na uro. “Vmes seveda moram nekaj pit, tudi kaj pojest. Prvih dvajset kilometrov ustavljanja ne bo, takrat za menoj pride tudi spremljevalni avtomobil z ekipo. Nekaj tekočine bom spil predvidoma na vsake pol ure, odvisno pa bo to seveda tudi od vremena. Ne gre za tekmovanje, ne gre za sprint, cilj je prit tja in iz kilometra v kilometer it po občutku. Prva daljša pavza bo na Ptuju, naslednja v Ljutomeru.”

“Teči lahko začnete doma in naredite poljubno traso, glede na vaše sposobnosti ter nam javite opravljene kilometre tako, da se javite pri nas na kontrolni točki, na igrišču ob DOŠ I Lendava. Želimo si videti čim več nasmejanih obrazov. Vsakega otroka, ki bo pretekel vsaj 1 krog na atletski stezi (400 m), čaka nagrada. Ker Gibko zbira finančna sredstva za brezplačne počitnice otrok, lahko tisti, ki želite darujete prostovoljni prispevek v skrinjico na kontrolni točki. Vsak, ki bo daroval prostovoljni prispevek si bo lahko izbral nagrado. Donator nagrad je dm drogerie markt. Denar bo porabljen izključno za izvedbo brezplačnih športnih počitnic za otroke. Na tek se lahko odpravite ob poljubni uri, z družino, prijatelji, babicami, dedki, tetami, strici,… seveda po vseh priporočilih NIJZ,” so sporočili iz športnega društva Gibko.