850 evrov denarne kazni in prepoved nastopanja Živku na dveh srečanjih

Minulo srečanje na lendavski zelenici ni bilo burno le na igrišču, temveč tudi ob igrišču. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je Nafti 1903 “izstavil račun” za 850 evrov kazni, posledice pa bo ekipa čutila tudi zaradi rdečega kartona.
Kot smo že zapisali, je minulo srečanje petega kroga druge državne lige bilo precej burno. In to ne le na, temveč tudi ob igrišču. Nogometna zveza Slovenije je namreč nogometnemu društvu Lendava 1903 “izstavila račun” v višini 850 evrov, za del katerega pa je kriva tudi organizirana navijaška skupina Gorgone, zaradi uporabe pirotehničnih sredstev. Med drugim bo ekipa trpela posledice zaradi prejetega rdečega kartona v 35. minuti, saj bo igralec Žiga Živko dve srečanji moral presedeti na klopi.

“Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja organizirane navijaške skupine oziroma njenih članov –navijači ekipe NAFTA 1903, so v 32. minuti tekme na tribuni prižgali dve bakli in v 42. minuti še štiri, ob odhodu sodnikov v garderobne prostore, tako po koncu prvega polčasa kot tudi po koncu tekme, pa so jim žaljivo vzklikali. ND Lendava 1903 se izrečejo denarne kazni v višini 450 evrov za prižiganje bakel (200 evrov za prvi in 250 evrov za drugi navedeni primer), 250 evrov za žaljivo vzklikanje in 150 evrov zaradi predkaznovanosti. Enotna denarna kazen za navedene kršitve in predkaznovanost torej znaša 850 evrov,” je zapisal disciplinski sodnik.

Žiga Živko bo dve nogometni srečanji moral presedeti

“Igralec ekipe Nafta 1903 Žiga Živko je bil izključen v 35. minuti tekme zaradi nasilnega starta s podplatom v predel gležnja nasprotnega igralca. Igralcu se ob upoštevanju njegove pisne izjave, za ta prekršek izreče kazen prepovedi nastopanja na dveh prvenstvenih tekmah,” je še zapisal disciplinski sodnik.