55 prekoračitev hitrosti

Kot smo že poročali, je slovenska policija minuli četrtek na slovenskih cestah, na 600 lokacijah izvajala maratonske meritve hitrosti. PU Murska Sobota nam je včeraj poslala nekaj zanimivih podatkov, enako pa je to storila PU Maribor.
Tudi PU Murska Sobota je bila vključena v evropsko usklajen nadzor hitrosti, ki se je odvijal minuli četrtek, 21.4.2016. Zabeležili so 55 prekoračitev hitrosti. 25 prekoračitev hitrosti je bilo izmerjenih v naseljih in nekaj več, 30 na avtocesti. Najvišja izmerjena hitrost je znašala 179 km/h in je bila izmerjena na pomurski avtocesti. Policisti so ob tem izrekli 14 glob in 41 opozoril.

Sporočilo za javnost pa smo prejeli tudi iz PU Maribor. Tudi tamkajšnji policisti so izvajali akcijo meritev hitrosti in ugotovili skupno 67 prekoračitev. 38 prekoračitev so zabeležili v naselju, kjer je kot pravijo, problematika prekoračitev največja, eno kršitev izven naselja, ter 28 kršitev na avtocestah. 57 kršiteljem so policisti izrekli globe, zoper enega kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, 9 kršiteljev pa je bilo opozorjenih.

Izplen policistov pa bi vsekakor bil bistveno večji, če ne bi svojih akcij že vnaprej napovedali in na svojih spletnih straneh celo objavili merilna mesta. K temu seveda velja dodati še stavko policistov, ki traja že nekaj časa, pri čemer policisti pogosteje izrekajo zgolj opozorila. Ali bi kazni in meritev bilo več, pa naj presodi vsak sam.