50 let Sekcije za promet pri OZS: Najvišje stanovsko priznanje tudi Arpadu Sobočanu iz Dolnjega Lakoša

Pred dnevi je v Moravskih Toplicah potekala svečana skupščina Sekcije za promet pri OZS. Prevozniki so se zbrali v počastitev ustanovne skupščine svojega društva, ki je bila 20. januarja 1969 v Mariboru in velja za začetek organiziranega delovanja slovenskih prevoznikov, ob tem pa so podelili tudi najvišja stanovska priznanja svojim članom.
Slovenski prevozniki, danes združeni pod okriljem Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, letos zato praznujejo 50 let svojega organiziranega delovanja. Zanje upravičeno velja, da so bili med začetniki obrtniškega organiziranja in povezovanja pri nas, saj so že decembra 1969 s še dvema sorodnima združenjema ustanovili Zvezo združenj samostojnih obrtnikov za področje obrti, ki je predhodnica današnje OZS.

Goste je uvodoma pozdravil Peter Pišek, predsednik sekcije za promet in podpredsednik OZS, pozdrave in čestitke pa so v svojih nagovorih izrazili tudi Violeta Bulc, evropska komisarka za transport, Franc Vesel, državni sekretar vlade za malo gospodarstvo, Milan Slokar, predsednik sekcije za cestni transport pri GZS, Dragutin Kranjčec, predsednik Združenja hrvaških prevoznikov UHCP in Danijel Lamperger, generalni direktor OZS, ki je prevoznikom čestital tudi v imenu Branka Meha, predsednika OZS.

Najvišje stanovsko priznanje tudi Arpadu Sobočanu iz Dolnjega Lakoša

Obrtno podjetniška zbornica Slovenije je izkoristila priložnost in ob tem najzaslužnejšim članom sekcije podelila tudi svoja najvišja stanovska priznanja. Na svečani skupščini je srebrno priznanje prejel član OOZ Lendava – samostojni podjetnik Arpad Sobočan za dolgoletno uspešno delo na področju obrti in podjetništva ter uspešno in aktivno delo v organih sistema OZS. Arpad Sobočan je sicer že dolgoletni samostojni podjetnik z dejavnostjo avtoprevozništva, predvsem kuriva iz Dolnjega Lakoša. Sobočan posluje neprekinjeno že 37 let, svojo dejavnost pa je tudi širil in zaposloval. Poznan je kot vzoren član v Območno obrtni podjetniški zbornici Lendava, ob tem pa je veliko znanja in izkušenj že prenesel na svojega sina, prav tako Arpada Sobočana.