5 članov Kolesarskega kluba Lendava danes zjutraj krenilo na pot okoli Slovenije!

Pet kolesarjev, članov kolesarskega kluba Lendava je danes zjutraj ob 5.00 uri krenilo na pot okoli Slovenije. Gre za interni dogodek kolesarskega kluba Lendava v trajanju treh dni.
V Sloveniji je vsak prevožen kilometer s kolesom posebno doživetje. Razgibana slovenska pokrajina ponuja užitke za vsakogar. Tako so se tudi v Kolesarskem klubu Lendava odločili za zanimiv interni dogodek in sicer, s kolesom odpeljati se okoli Slovenije. Na pot se je ob 5.00 uri zjutraj izpred kavarne in slaščičarne Vienna odpravilo pet kolesarjev, članov Klesarskega kluba Lendava.

Pet kolesarjev bo tako v kolesarjenju uživalo in se hkrati tudi znojilo tri dni. Danes nameravajo prekolesariti 500 kilometrov in sicer od Lendave do Kopra. Pot jih iz Lendave vodi v Ptuj, od tam v Rogaško Slatino proti Brežicam ter Novem mestu ter za tem proti Postojni , Ilirski Bistrici ter od tam do cilja V Koper. Jutrišnjo nedeljo bo pot Lendavčane vodila od Kopra čez Vršič do Koroške (400 km), na praznični ponedeljek pa se kolesarji iz Koroške v Lendavo vračajo čez Goričko (350 kilometrov).

Kolesarji bodo tako skupno prevozili okrog 1.200 kilometrov in premagali kar 15.000 višinskih metrov. Kolesarji bodo pot premagovali po cestah, namen dogodka pa je rekreacija.