43-letnika sumijo proizvodnje eksploziva

Spletni portal pomurje.si poroča, da so policisti in kriminalisti PU Murska Sobota pred dnevi opravili hišno preiskavo pri 43-letniku iz Stavešinskega vrha pri Gornji Radgoni in na njegovi počitniški hišici v vasi Ciringa v občini Kungota.
Policisti in kriminalisti naj bi pri omenjenem 43-letniku našli prenosni telefon, ki je bil predelan za vžig elektronskega detonatorja, doma izdelano strelno napravo, kalibra 14mm, še tri doma izdelane strelne naprave, cevno bombo s stabilizatorjem, doma izdelane svinčene izdelke, kalup za vlivanje izstrelkov, cev z zaklepom in ohišjem zaklepa, okoli tri kilograme neznane bele praškaste snovi in dober kilogram neznane črne snovi, počasi gorečo vžigalno vrvico in pirotehnično vrvico.

Kaj je omenjeni 43-letnik naklepal z omenjenimi predmeti in s pravo majhno orožarsko delavnico policisti in kriminalisti še ugotavljajo, saj pospešeno zbirajo obvestila. Kot poroča portal pomurje.si, bo omenjeni najverjetneje ovaden za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom, za kar je predpisana kazen od šest mesecev do pet let zapora.