3. vseslovenski pohod z rdečimi baloni letos tudi v Lendavi

Zavod 13 že tretje leto zapored organizira 3. vseslovenski pohod z rdečimi baloni. Letos kot soorganizator dogodka v Lendavi sodeluje Vrtec Lendava, na pobudo vzgojiteljic Katje Kotnjek in Miše Giorgiutti, program pa se bo odvil na ploščadi pred lendavsko Mansardo, v soboto, 4. marca ob 11. uri.

Dan redkih bolezni z našim 3. vseslovenskih pohodom z rdečimi baloni ne opozarja le na redke diagnoze otrok in odraslih oseb. Želimo se sprehoditi skupaj z našimi prijatelji in podporniki. Omogočiti ljudem, da se srečajo s posebnimi otroki, ki so nekje na obrobju, in prikazati, da vsi tvorimo družbo kot takšno. Rdeči baloni za nas predstavljajo upanje in ljubezen in podajte nam roko, namreč še vedno menimo, da smo prav vsi prebivalci tega sveta posebni in vredni stati v prvih vrstah. Želimo vam pokazati, da prizadetost ni nujno omejenost, temveč vpliva le na našo percepcijo drugačnosti. Kamor pa spadamo prav vsi”, pravijo v Zavodu 13.

Petra Greiner, Zavod 13: “Računamo na povezanost, sprejemanje posebnosti in spoštovanje vsakršne drugačnosti med ljudmi. Želimo si le, da naši otroci ne bi imeli prilepljenih zaznamk in se ob njihovem rojstvu strokovnjaki ne bi držali za glave. Kot kaže se kljub znanosti, še vedno rojevajo. Da bi nas opozarjali na osnovne reči, ki v življenju štejejo. Ljubezen in povezanost med vsemi nami, pa naj se sliši še tako kičasto.”

“Pravzaprav je na 4. marec ob 11h čas, da se celotna Slovenija poveže. Obarvali jo bomo z rdečo in ne bomo dopustili, da bi nas še kdo delil glede na barvo kože, obtoževal zavoljo drugačnega verovanja ali nas podil nazaj na vojna območja. Sprehodili se bomo brez transparentov in vsemu navkljub klicali, da si želimo prav tako prve vrste za naše otroke. Kajti, tudi za naše otroke gre. Ne bomo govorili po zvočnikih pred porodnišnico, vendar si želimo, da bi bila obravnava posebnega starševstva že tam, pospremljena s čutečo roko in nato na vsaki točki, kjer se srečujemo s takimi in drugačnimi strokovnjaki, prav tako in še naprej”, zaključujejo pri zavodu 13.

 • Igor Kulčar

  Lepo, da se tudi pri nas održi…

  • Evgen

   Kaj si hotel povedati?..Održi?..Halo??!!!

 • Sašo

  Lepo ja, da se obdrži populistično ideološko provociranje in da počnete ravno to k čemur pozivate da se naj ne bi počelo- torej razdvajate . Žalostno je da se organizirajo razni shodi pod lažno noto humanitarstva, za voljo provociranja drugače mislečih sodržavljanov .
  Shod za koga ? Za vojne sirote moškega spola od 16 – do 50 let ( velike, velika večina migrantov- nekoč se jim je reklo beguncev zdaj jim še smai tako več ne pravite ), še enkrat dam roko v ogenj da bo večina teh na shodu – žensk ? Naključje ? Materinski čut ? Slaba vest ? Želja po eksotiki ? Kličeš hail migrantom, ki so za 100 % vse drugo kar greš ti na shod predstavljat . Kot bi bil katoliški duhovnik, pa moliš za prihod hudiča . Žalostno je da se takšne propagande dogajajo že v vrtcih, ne bom rekel, morda celo kdo vrjame v to svoje ” poslanstvo “, kapo dol, potem pa po možnosti še maha ob ” dnevu mladosti ” z jugoslovansko zastavo, pod katero so se znova kršile vse ” človekove pravice ” t.i. samooklicanih zatiranih skupin ( Romi, homoseksualci, azilanti, marihuanarji ) . Dvojna morala ? Najmanj, prijazno povedano, ampak nič novega za populistične pripadnike neoliberalizma, kapitalizma, ki se skrivajo za oznako Social . Ti simpatizerji s predpono, socijal, bi se mogli pojavljati predvsem v vlogah aktivistov , ki jih skrbi za obstoj in za kvalitetna in pošteno plačana delovna mesta .
  Me zanima , če bo kdo od teh, ki javno kličete hail migrantom, dal garancijo za katerega od njih, ki bo ostal v Sloveniji ? Zanima me če se počutite morda moralno odgovorne za vsak zločin , ki ga v Evropi zagreši, ta, ki mu vi mahate v pozdrav ? Ne , ne, takrat začnete s prstom kazati na druge , takrat pa več riba ne smrdi pri glavi .
  Lep pozdrav in želimorda vam še kdo Josipa ( Iva Godnića alias Tito ), pripelje po kolodvorski transsibirski železnici dvakrat gor in dvakrat dol,od postaje do Petrola, da se boste namahali z jugoslovanskimi zastavicami 🙂 .

 • name

  Sašo, o čem ti to? Tvoje neumno tvezenje nima veze z objavo, z bolezni in tem dogodkom. A se ti je povsem zmešalo? Na podlagi tvoje čečkarije nekaj zelo ni v redu s tabo. Da bi vsaj imelo glavo in rep.

 • Mladen T.

  Nobenih slik? In le kaj je s tem dosegel vrtec? Ni ne vem kako vau ideja (od vzgojiteljic, še posebej teh dveh). Video pa je itak tuji oz. ni z dogodka. Brez veze. Vedno slabša je ta stran. No ja, Lendava pač in nesposobni Lendavčani.

  • Tilen Firman

   Napravi kaj boljšega pa potem se lahko oglasiš. Vse kaj vidiš je prostovoljno delo tako da ne zaviraj po nepotrebnem če nimaš pet čistih ( kaj se tiče strani, člankov , fotografiranja , itd. )

 • Sašo

  Name..Prvi odstavek, vse lepo in prav…drugi odstavek vse lepo in prav..3 odstavek se pa prevesi v politično natolcevanje, torej najprej govorijo o otrocih, potem pa začnejo govoriti…“Pravzaprav je na 4. marec ob 11h čas, da se celotna Slovenija poveže. Obarvali jo bomo z rdečo in ne bomo dopustili, da bi nas še kdo delil glede na barvo kože, obtoževal zavoljo drugačnega verovanja ali nas podil nazaj na vojna območja… Potem pa da sem jaz nor ? Kako je šele nor nekdo ki dela promocijo za migrante na račun bolnih otrok . O.K. saj ne rečem da bi paradirali za migrante, ampak da jih pa omenjaš v sklopu shoda, ko se gre za otroke, pa ni daleč od tega . Konec koncev, kot sem napisal, itak se gre za iste ljudi, razni shodi za XY pravice, povorke in mitingi v podporo vsem ubogim tega Sveta ( žalostno je le da vam pogled ne sega do sosedovih vrat , ampak preskočite ponavadi dejansko pomoči potrebne, ali ste celo privoščljivi ) prihajajo bolj ali manj z istih naslovov, s kvazi liberalne, leve politične opcije .

 • name

  Ja, kot je tudi Malden T napisal. Povsem nepovezana zadeva, absurd za članek in stran. Potem pa so šli še enkrat to objaviti, samo da so tudi slike. Bolano!

  • Decko

   A ti pa bi za dogodek, ki se odvija v soboto, fotke imel že v petek? Kaj ti misliš da so uredniki in novinarji Čak Norisi?