21. julija bo na sporedu že 16. Panonski maraton treh dežel, tokrat s startom v Lendavi

Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med nami in našimi sosedi Madžari in Hrvati. Prireditev se bo letos odvijala že šestnajstič, kolesarji pa boste na voljo imeli tri proge. Start maratona bo letos znova v Lendavi.
Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med nami in našimi sosedi. Kolesarji maratona se boste ob idiličnih prekmurskih in madžarskih vasicah potepali po Panonski nižini, prestopali reko Muro, se dvignili na medžimursko vinsko cesto in se na koncu sprostili v umirjenem mestecu Lenti na Madžarskem. Trase maratona so različnih zahtevnosti in so primerne za vsakogar. Po uspešnem zaključku maratona vas bo pričakala malica, osvežitev, medalja, kulturni program ter kopanje v Termah Lenti in Energijskem parku. Na koncu bo žrebanje nagrad za udeležence maratona.

Tri trase

Kolesarji se boste lahko udeležili treh maratonov. Najdaljši meri 120 kilometrov, srednji meri nekaj manj kot 55 kilometrov, najkrajši pa 15 kilometrov. Zaradi prehoda državne meje mora vsak udeleženec imeti s sabo veljavni potni list ali osebno izkaznico. Kolesarski klub Lendava letos prireditev organizira s kolesarskim klubom Muraavantura s Svetega Martina na Muri in kolesarskim klubom Mocorgok iz Lentija.

Lanski, 15. Panonski maraton treh dežel je startal v Lentiju, na sosednjem Madžarskem. Kolesarje je pot vodila (tudi) čez Lendavo in naprej proti sosednji Hrvaški. Na omenjenem lanskem Panonskem kolesarskem maratonu treh dežel je v družni organizaciji skupno sodelovalo 275 udeležencev.

Fotogalerija lanskega dogodka: