20. januarja Nafta 1903 proti mariborskemu prvoligašu

Nekatere prvoligaške ekipe so s pripravami že pričele, nekatere šele bodo v prihajajočih dneh. Vsem prvoligašem je skupno, da so se “zimske počitnice” končale, saj bodo se nogometaši že čez slab mesec in pol vrnili na zelenice, a še pred tem sledijo prijateljski obračuni.
Maribor tudi letos na priprave v Moravske Toplice

Po uvodnih dneh in treningih v Mariboru bo prihajajoči ponedeljek sledila prva selitev ekipe v Moravske Toplice, kjer bodo vijoličasti ostali do prihodnje sobote. Nato se bodo vrnili v domače okolje, osrednji del priprav pa bodo med 29. januarjem in 11. februarjem tradicionalno opravili v turškem Beleku.

V pripravljalnem obdobju bodo odigrali kar enajst tekem. Pet jih bo v Turčiji, prizorišča uvodnih in zaključnih testov med treningi v domačem okolju pa bodo potrjena naknadno, kar bo odvisno od vremenskih razmer. Njihovi tekmeci bodo Gyirmot SE, Nafta 1903, Haladas, Weiz, Vojvodina, Sigma Olomouc, Šerif, Oleksandrija, Zenit, Celje in Allerheiligen.

Proti Nafti 1903, 20. januarja

Na svoj račun bodo, kot kaže, prišli tudi ljubitelji lendavskega nogometa. 20. januarja (sobota) se bodo namreč iz Moravskih Toplic na lendavsko umetno travo ob DOŠ I Lendava podali Mariborčani, ki se bodo v pripravljalnem obračunu pomerili proti lendavski Nafti 1903. Nafta 1903, ki je že pričela z “mehkimi” pripravami, se bo tako pomerila proti težkemu prvoligašu, ki bo najverjetneje prav tako v Lendavi gostil ekipo madžarskega drugoligaša Gyirmot SE (ta bo nastopil namesto prav tako madžarskega ZTE-ja) in ekipo Haladasa. Ure obračunov še niso potrjene, prav tako še ni potrjeno prizorišče dvoboja z Madžari. Neuradno bi to lahko bila prav Lendava.