2. SNL: V Lendavo prihajajo Biljenci

Prihajajoči vikend se bodo drugoligaši znova borili za točke. Šest tekem bo odigranih prihajajočo soboto, med katerimi bo tudi dvoboj domače Nafte 1903 in gostov iz Bilj, dve tekmi pa bosta odigrani v nedeljo. Bo Nafta 1903 pod vodstvom novega trenerja znova pospravila tri točke?
Pred drugoligaši je 25. krog prvenstva, kar pomeni, da je do konca tekmovanja v drugi državni ligi še pet krogov. Ekipe bodo sedaj želele iztisniti največ kar lahko, enako pa najbrž velja tudi za Nafto 1903, kateri zaradi minulih slabih predstav ni uspelo doseči željenega. V kolikor bodo modro-beli vsa prihodnja srečanja dobili, bi lahko letošnjo sezono končali na četrtem mestu, v najboljšem primeru pa celo na tretjem, a bo to odvisno tudi od trenutno tretjeuvrščenih Radomljanov.

Minula zmaga v gosteh je bila enajsta v letošnjem prvenstvu. Marian Sluka, ki je nasledil Franca Fridla, se je moral pošteno potruditi za slavje v Brežicah, saj so Brežičani pokleknili šele v zaključku srečanja. Pet minut pred zadnjim sodniškim žvižgom je v polno meril Alen Ploj, ki je sicer eden od dolžnikov letošnje sezone. Jutrišnji nasprotniki, Biljenci so tako kot modro-beli v minulem krogu slavili po dveh zaporednih porazih in se 25. točko povzpeli na 12. mesto.

Nafta 1903 se trenutno nahaja na petem mestu prvenstvene tabele, Bilijani, novinci v ligi pa, kot že omenjeno, na dvanajstem. Nafta 1903 in Krka si delita enako število točk, to je 39., s tem, da imajo Lendavčani zmago več. Ekipi sta sicer prvo medsebojno srečanje odigrali v desetem krogu, to je bilo v začetku oktobra v Dolinici, ko sta se ekipi razšli z remijem (2:2), po tem, ko so domači vodili čez celoten prvi polčas z zadetkom več. Glavni sodnik na jutrišnjem srečanju bo Dejan Vivod, ob bokih pa mu bosta pomagala Robert Šprah in Boštjan Bezjak. Delegat na srečanju bo Boris Jeneš.