2. SNL: NŠ Mura cilja na prvo, drugo ali tretje mesto

Včeraj je na murskosoboški Fazaneriji potekala novinarska konferenca, kjer je vodstvo DNŠ Mura predstavilo cilje za prihodnjo sezono. Kot prvi je spregovoril predsednik DNŠ Mura Boris Cigut: »Klub je strokovno, organizacijsko in tudi finančno pripravljen za tekmovanje v 2. SNL.”
“Proračun članske ekipe v prihajajoči sezoni bo nekje med 200 in 250 tisoč evrov. Cilj članske ekipa je uvrstitev med prve tri ekipe v 2. SNL. Cilj pri kadetih in mladincih je končati nekje v drugi tretjini lestvice in si tako zagotoviti obstanek v prvi ligi. Za selekcijo U15 je želja, da bi Mura končala med najboljšimi 5 ekipami,” je še dodal Cigut.

Član UO DNŠ Mura Robert Kuzmič je najprej izrekel dobrodošlico Anteju Šimundži, ki se ponovno vrača na klop Mure. “Presenetil me je izrazito pozitiven odziv navijačev ob vrnitvi Anteja Šimundže na trenersko klop Mure. Kar se tiče infrastrukture se trenutno v društvu usklajujemo glede plana zamenjave umetne trave, ki je dotrajana in več praktično ne omogoča igranja tekem. To je prva prioriteta. Za drugo leto pa se že pripravlja večja investicija. To je izgradnja reflektorjev. Seveda v sodelovanju z MOMS. Prav tako bomo zaprosili za sredstva na NZS in seveda tudi pri ostalih donatorjih, ki nam pomagajo tudi pri ostalih manjših projektih.”

Spregovoril je tudi Ante Šimundža ponovno trener Mure: “Vodstvo NŠ Mura je v meni vzbudilo nek izziv, ki ga zame predstavlja vrnitev Mure tja kamor sodi. Bil sem zelo vesel in zelo počaščen, da sem kotiral tako visoko. Res je trajalo nekaj časa, da smo se dogovorili. Verjamem v začetek ene dobre zgodbe. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da si bomo z dobrimi igrami zagotovili veliko podporo javnosti in navijačev. Jaz lahko obljubim popolno predanost delu. To je moje vodilo in enako bom zahteval od igralcev. Nekateri so z mano že sodelovali, nekateri še bodo in vsi tisti, ki ne bodo sledili ciljem in ambicijam NŠ Mura, bodo hitro našli drugo pot. Tu želimo vzpostaviti eno sredino, ki ve kaj si želi in verjamem, da bomo v tem uspešni.”

V strokovnem kadru ni edini novinec glavni trener članskega moštva, ampak je nov tudi pomočnik glavnega trenerja. To bo stari znanec Fazanerije Damjan Gajser: “Prihajam v okolje, ki ga zelo dobro poznam kot igralec. Tu sem namreč preživel nekaj najlepših igralskih let in sodeloval pri največjih uspehih kluba. Vse skupaj mi predstavlja izziv. Prispeval bom svoj delež. Smatram, da lahko cilje, ki so postavljeni zelo visoko tudi uresničimo.”

Pred slabima dvema letoma, ko se je zgodila zamenjava vodstvo DNŠ Mura je bil eden redkih igralcev, ki so bili še del kluba Saša Celec. Po dveh letih je še zmeraj eden najbolj standardnih igralcev v moštvu Mure. Saša Celec: “Lepo, da sem še zmeraj tukaj. To je bil nekako tudi moj cilj. Po najboljših močeh poskušam pomagati klubu. Upam, da bomo še naprej uspešno sodelovali.”

Po nekaj letih se v Muro vrača tudi Žiga Kous, obogaten z dodatnimi prvoligaškimi izkušnjami. Žiga Kous: “Vsekakor sem zelo vesel, da sem se spet vrnil nazaj v Muro. Odločitev ni bila težka. Do Mure gojim posebne emocije. Vem, kako je igrati pred tem fantastičnim občinstvom. Vemo kaj so naši cilji. Potrebno je trdo delati, potem pa vse pride.”

Foto: Aleš Cipot/fotolens.si