2. SNL: Jesenski del prvenstva zaključen

Prvenstvo v 2. državni ligi je predčasno zaključeno. Ukrepi za obvladovanje koronavirusa v državi vnovič vplivajo na izvajanje športa, pristojni pa, kot kaže, rešitve ali skupnega jezika kako nadaljevati tekmovanje v prekinjeni drugi državni ligi, niso našli.
“Na skupnem spletnem sestanku, katerega so se udeležili predstavniki klubov 2.SNL, predstavnik direktorata za šport RS ter predstavniki NZS na čelu s predsednikom Radenkom Mijatovićem, je bila sprejeta odločitev, da se jesenski del prvenstva zaključi. Glede morebitnega nadaljevanja prvenstva še letos je namreč, glede na epidemiološko situacijo v državi, nemogoče napovedati, kdaj, in če sploh, bi se lahko prvenstvo nadaljevalo.

Do sedaj je bilo odigranih 12 prvenstvenih krogov (Nafta jih je odigrala 11), od 18, koliko jih je bilo v tekmovalnem koledarju načrtovanih za letos. Neodigrane tekme bodo klubi odigrali spomladi v zgoščenem ritmu, če bo potrebno, se bo koledar tekem podaljšal do konca maja ali v junij. Prvotno je bilo načrtovano, da se prvenstvo zaključi 19. maja 2021. Naša ekipa bo mesec november izkoristila še za treninge, ki potekajo skladno z navodili NIJZ in NZS. Priprave na spomladanski del prvenstva se bodo pričele 4.januarja 2021,” so sporočili iz Nafte 1903.