2. SNL: Danes gre zares: Nafta 1903 in Dob odpirata drugoligaški ples

Danes se pričenja tudi drugoligaški ples, ki z novo sezono ponuja nekaj sprememb. V tekmovalno leto2017/18 je vstopila šestnajsterica klubov, dvoboje razširjene drugoligaške druščine pa boste ljubitelji nogometa lahko spremljali tudi v neposrednih televizijskih prenosih. Danes se bosta ob 20.00 uri v Lendavi pomerila Nafta 1903 in Dob.
Aktualni podprvak je v trenutni ligaški zasedbi klub z najdaljšo neprekinjeno drugoligaško tradicijo, saj Dobljani vstopajo v že osmo zaporedno sezono v 2. SNL. Cilje pred novo sezono je predstavil kapetan Klemen Kunstelj“Pričakovanja so s sezone v sezono več ali manj enaka. Želimo biti v vrhu lestvice, po tihem računamo na prvo ali drugo mesto, vendar s strani vodstva ni pritiska. Ker pa smo zadnje sezone zaključili tik pod vrhom, tudi letos računamo na visoko uvrstitev, ne glede na spremembe v igralskem kadru. Res je, da v pripravljalnih tekmah nismo igrali na zadovoljivi ravni, kar je zadostno opozorilo, da se v petek prikažemo v povsem drugačni luči. Šele od petka pa se rezultati štejejo zares.”

Dobljanska ekipa je med poletjem doživela precej sprememb, ob Ernestu Grvali je ekipo zapustil tudi Rok Kidrič, drugi strelec lanske sezone pa je prvoligaški izziv našel v Ankaran Hrvatinih. Visokoraslega nogometaša bo skušal v konici napada zamenjati Senad Jarović. S strani Domžal posojeni mladec je v pripravah pridno tresel mreže, v polno je meril v tekmah s šenčurjem in Varaždinom, odločil pa je tudi sosedski dvoboj z Radomljami. Z drugoligaškimi izkušnjami se lahko pohvalijo tudi Žiga Istenič, Tim Čeh in Martin Cesar, novinec v obrambi pa je tudi Matej Šošterič, Žan Pižmoht pa je doslej čuval mrežo mladinske selekcije Doba.

Brez kadrovskih rošad ni šlo niti v lendavskem klubu. Lendavčani so pred tedni slavili naslov tretjeligaškega prvaka, potem ko so spomladi vse do zadnjega kroga bili ostro bitko z Muro in Odranci. Moštvo trenerja Franca Fridla ni doživelo pretiranih sprememb, lendavski strateg bo med vidnejšimi člani pogrešal aduta zadnje vrste, Nemanjo Stošića in Antonia Dodleka, ki se je preselil v soboško Fazanerijo. Predsedniško funkcijo je poleti prevzel madžarski podjetnik Gabor Vegh, vodstvo kluba pa je sklenilo poklicne pogodbe z deveterico igralcev. Pri najvzhodnejšem drugoligašu so potrdili sedmerico novincev, ob Florijanu Raduhi, Leonu Leušteku, Grabantu Benceju, Kevinu Poredošu, Stjepanu Oštreku in Žigi Živku pa se lahko z najbogatejšimi izkušnjami pohvali Liridon Osmanaj. Nekdanji up Maribora je bil pred leti najboljši strelec mladinskega prvenstva, po jeseni v Radomljah pa je pomlad preživel v Kuvajtu.

V drugi ligi znova po dvanajstih letih

Drugoligaški nogomet bodo pod lendavskimi griči vnovič spremljali po sezoni 2004/05, prvi cilj kluba pa je utrditev svojega položaja v drugoligaškem tekmovanju, poudarja Mitja Novinić, ki se je v matično sredino vrnil lansko poletje in klubu pomagal do napredovanja. »Prvi cilj kluba je postati stabilen drugoligaš. Mislim, da si takšen cilj si zastavila tudi uprava. Menim, da imamo dobro ekipo. Kadrovskih sprememb ni bilo veliko, odhodov je bilo le nekaj, ekipi pa se je pridružilo nekaj kakovostnih okrepitev. Mislim, da bomo tudi mi v razširjeni ligi povedali svoje,« uvodoma pravi 26-letni nogometaš sredine igrišča.

“Dolgo se že pripravljamo, zadnjih nekaj tednov pa smo se že pogovarjali tudi o Dobu. Trenerski štab jih je spremljal v pripravljalnih tekmah, zato imamo veliko informacij. Gre za dobro in izkušeno ekipo, zato se lahko nadejamo dobre tekme,” zaključuje Novinić. Današnji spopad v lendavskem Športnem parku se bo pričel ob 20. uri, spremljali pa ga boste lahko na televizijskem programu Sport klub 1. Vodstvo nogometnega kluba z igralci poziva vse navijače in simpatizerje modro-belih, da si tekmo ogledajo v živo in tako bodrijo modro-bele k novi zmagi!

Vir: NZS