17. Mednarodni turnir v košarki, pod organizacijo KK Lindau

KK Lindau je letos organiziral že 17. Mednarodni turnir v košarki, ki obeležuje začetek nove sezone 2017/2018. “Pod okriljem novega sponzorja (podjetje  HTS group)  in novih dresov, trenirk, torb in ostale opreme, smo si zadali nove cilje za dosego boljših rezultatov v Pomurski košarkarski ligi.”
Lendavski KK Lindau je že 17. zapored bil organizator zanimivega mednarodnega turnirja v košarki. Ta se je odvil v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi. Svoje moči v košarki so na omenjenem turnirju merile štiri ekipe iz Slovenije (KK Lindau), Madžarske (KK Rebels Zalaegerszeg), Hrvaške (KK Rudar Mursko Središće) in iz Avstrije (KK Hochneurkirchen). Ekipe so torej odigrale štiri zanimive obračune.

V prvem srečanju sta svoje moči merila kluba KK Lindau in KK Hochneurkirchen. Zmago so slavili Lendavčani, saj so nasprotnika premagali s 56:45 in si priborili mesto v nadaljevanju. Za Lendavčane so zadevali: Denis Rantaša 11, Matej Čeke 10, Sandi Horvatič 9, Tomas Hozjan 9, Dejan Zrna 6, Pavel Uroš 6 in Beno Gönc 5.

Precej zanimivo je bilo drugo srečanje, ko sta se pomerili ekipi iz Hrvaške in Madžarske. KK Rudar je precej porazil svojega nasprotnika iz Zalaegerszega in sicer s kar 78:24. Največ zadetkov je za hrvaško ekipo dosegel Dušan Frančič, 26. Tekma za tretje mesto je tako pripadla Avstrijcem in Madžarom. s 35:44 so slavili Avstrijci in turnir končali na tretjem mestu.

Pravi derbi se je odvil kmalu po tem, saj so se v tekmi za prvo mesto pomerili Lendavčani in Murskosredišćani. Lendavčani so na omenjenem obračunu bili primorani priznati poraz proti nekoliko močnejšemu nasprotniku in s tem sprejeti drugo mesto na turnirju z rezultatom srečanja 51:62. Za Lendavčane so zadevali: Denis Rantaša 20, Tomas Hozjan 8, Beno Gönc 5, Dejan Zrna 5, Matej Čeke 4, Gorazd Horvatič 2, S. Horvatič 2 in za Murskosredišćane: Stanko Tuksar 16, T. Radikovič 14, Dušan Frančič 13, S. Srnec 11, Ml. Tkalec 9.

“Tekma za prvo mesto je bila borbena in moška, z minimalnim vodstvom gostujoče ekipe čez celo tekmo. Domačini smo se na krilih razpoloženega Denisa Rantaše (6 trojk) na koncu nekoliko približali, toda gostje so umirjeno tekmo pripeljali do zaključka in zasluženo zmagali,” so povedali v taboru Lendavčanov.

Na turnirju veteranov so se Lendavčani pomerili proti veteranom iz Krope

Lendavčani so od začetka začeli z agresivno in zavzeto igro v obrambi in niso puščali odprtih metov gostom, sami pa so s hitro igro zadevali koše in končali četrtino s sedmimi zadetki prednosti. Enako dobra igra se je nadaljevala v drugem polčasu tako, da se je prednost povečala na 12 pik.

Moči ni zmanjkalo tudi v tretji četrtini, ki so jo domači dobili za 4 pike.V četrti četrtini so gostje zadeli dva meta za tri točke in se Lendavčanom nekoliko približali, a so domači z preudarno in zavzeto igro srečanje mirno pripeljali do končne zmage.

KK Lindau -veterani – KK Kropa -veterani 45:35 ( 10:3, 12:7, 15:11, 6:14)

Strelci Lindau:

Horvatič Gorazd 13, Feher Iztok 10, Kržišnik Samo 8, Klemenčič Zoran 6, Šimonka Robert 4, Horvat Jožef 4.

Strelci Kropa:

Samec S. 10, Pavlič U. 10, Filipovič 8,,Ralič R. 4, Dongrlc P. 3.