16. Panonski maraton treh dežel s startom v Lendavi

Kolesarski klub Lendava organizira prihodnjo nedeljo (21.7.) tradicionalni, 16. Panonski maraton treh dežel. Kolesarski maraton bo tudi letos potekal v sklopu akcije Slovenija kolesari. Startno-ciljni prostor bo na parkirišču izpred hotelu Lipa v Lendavi.
Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med nami in našimi sosedi Madžari in Hrvati. Prireditev se bo letos odvijala že šestnajstič, kolesarji pa boste na voljo imeli tri proge. Start maratona bo letos po dveh letih znova v Lendavi. “Tudi letos bodo pripravljene tri trase, in sicer: družinska trasa v dolžini 10 km, srednja ravninska trasa v dolžini 50 km in dolga trasa v dolžini 100 km, ki je primerna za bolje pripravljene kolesarje,” je povedal Mitja Bensa, predsednik KK Lendava.

Udeleženci bodo ob koncu maratona prejeli toplo malico, spominsko medaljo in bon za kopanje v termah Lendava. Prav tako je organizator pripravil posebne medalje za najhitrejše udeležence in največjo skupino ter srečelov z glavno nagrado kolo Pony. Prijave so možne preko spletne strani panonskimaraton.si ali na dan dogodka po ceni 15 Eur. “Vabljeni, da se pridružite na lepem rekreativnem dogodku in preživite nedeljo v Lendavi,” je še dejal Bensa.

Lanski, 15. Panonski maraton treh dežel je startal v Lentiju, na sosednjem Madžarskem. Kolesarji maratona so se ob idiličnih prekmurskih in madžarskih vasicah potepali po Panonski nižini, prestopali reko Muro, se dvignili na medžimursko vinsko cesto in se na koncu sprostili v umirjenem mestecu Lenti na Madžarskem. Podobna pot kolesarstva željnih bo na sporedu tudi letos.