14. Festival mladinskega filma Sarajevo: Horváthov film “Delčki” visoko nagrajen

Zaključen je 14. Festival mladinskega filma v Sarajevu. Ta je bil še posebno uspešen za mladega lendavskega režiserja Árona Horvátha, saj je za kratki film “Delčki” prejel najboljšo nagrado v kategoriji OFF Shorts.
Organizatorji Festivala mladinskega filma poudarjajo, da je bila letošnja izvedba festivala zaradi podpore partnerjev in sponzorjev najboljša in najbolj obiskana doslej. Prikazanih je bilo 40 filmov, ki si jih je ogledalo več kot 8.000 obiskovalcev, skupno pa je bilo akreditiranih 200 gostov.

Delčki

V glavnih vlogah vidimo Teodorja Tota in Ksaverja Pratnekarja, ki sta se s filmom srečala prvič. Igrata tudi madžarski igralec Zsolt Nagy in Tamara Avguštin. Jedro avtorske ekipe sestavljajo še direktor fotografije Sašo Štih, montažer Andrej Avanzo, oblikovalec zvoka Boštjan Kačičnik, scenografka Neža Zinajić in kostumografka Ina Ferlan.

Film Delčki je nastal v produkcijski hiši A Atalanta, koproducenti so Korektif, Zvokarna in KUD Lavina. Finančno sta ga podprla SFC in Občina Lendava. Leta 1991 rojeni Lendavčan Áron Horváth je za scenarij Delčkov leta 2017 prejel Grossmannovo nagrado za najboljši kratki scenarij.

Za omenjeni kratki film je to sicer ena izmed mnogih odmevnih nagrad.