100. rojstni dan: Najstarejšega pomurskega policista, Jožeta Žabkarja obiskal v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič

V. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič je na zadnji dan starega leta, 31. decembra, obiskal policiste in policistke, ki silvestrovo preživljajo na delovnem mestu, med drugim pa je obiskal najstarejšega pomurskega policista, Jožeta Žabkarja, ki je stoti rojstni dan praznoval prav na silvestrovo.
Obisk pomurskih policistov je bil zadnji dan starega leta poseben tudi zaradi prav posebnega gosta. Namreč na policijski postaji v Murski Soboti so tega dne gostili nekdanjega sodelavca, upokojenega miličnika Jožeta Žabkarja, s katerim se je srečal tudi v. d. generalnega direktorja policije. Ne le, da je Žabkar najstarejši pomurski policist, temveč prav na silvestrovo slednji praznuje svoj zares častitljiv jubilej, 100. rojstni dan. Žabkar prihaja iz Moščancev v občini Puconci, v pokoj pa je odšel davnega leta 1979. S svojo zgodbo in jubilejem je navdihnil vse, ki so ga imeli priložnost spoznati, saj mu kljub vsemu, kar je doživel in preživel v svojih spoštljivih desetih desetletjih življenja, ne manjka niti vitalnosti niti optimizma. V. d. generalnega direktorja mu je zaželel vse dobro v prihajajočem letu.

Žabkar je bil policist oz. miličnik 33 let. Bil je bil rojen 31.12.1920 v Kužišču pri Krškem, v organih za notranje zadeve pa je delal od 1. aprila 1948, ko je kot policist v civilu bil poslan na postajo milice v Moščance. Kmalu za tem je končal enoletno policijsko šolo v Begunjah, leta 1950 pa je bil premeščen v Šalovce, najprej kot namestnik komandirja, zatem kot komandir postaje. Vmes je bil za dve leti premeščen na postajo v Gornje Petrovce, do leta 1977 pa je delal kot komandir v Moščancih. Zadnje leto in pol pred upokojitvijo je delal v stalni službi – današnji OKC, na Policijski upravi Murska Sobota, julija 1979 pa se je upokojil.

Jurič tudi obiskal policiste mejne policije Petišovci

“Lani ob tem času, ko smo si voščili vse dobro v novem letu, nihče ni pričakoval, da bo prihajajoče obdobje tako turbulentno, nenavadno in negotovo. A vsakemu težkemu obdobju vselej sledil preobrat,” je dejal Jurič ter vsem zaposlenim v policiji zaželel, da ostanejo zdravi. “Pazite nase in na svoje sodelavce. Ohranite pozitivno miselnost in odločenost, da ne le prebrodimo, temveč aktivno premagamo to zahtevno obdobje,” je dejal. Zaželel jim je, da mirno, varno in zdravo preživijo praznične dni. “Tistim, ki ste tudi med prazniki na delovnem mestu in boste skrbeli za varnost drugih, pa želim, da zamujeni čas čim prej nadoknadite s svojimi najdražjimi.”